4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Böyle baba olur mu?

Adana'da bir baba, bisikletle gezip akşam eve geç geldiği gerekçesiyle 14 yaşındaki kızını sosyal hizmet uzmanının önünde banyoda zincire vurdu. Polis tarafından kurtarılan kız, babasının daha önce de kendisini zincire vurduğunu belirterek, yetkililerin kendisine sahip çıkmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre olay, önceki akşam merkez Çukurova ilçesi Beyazevler Mahallesi 22. Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, 4 kız çocuk babası Cabbar Y. (59), erkek çocuğu olmadığı için 18 yıl önce Fatma G. ile gayri resmi evlilik yaptı.

Bu ilişkisinden 2'si erkek 3 çocuk sahibi olan Cabbar Y., önceki akşam eve geldiğinde kızı U.Y.'yi görmeyince sinirlenip nerede olduğunu sordu. Öfkeli baba, Semiha - Yücel Akdeğirmen İlköğretim Okulu 7 - D sınıfı öğrencisi U.Y.'nin geç saatlere kadar bisikletle gezdiğini öğrenince sinirlendi.

O esnada evde anlama güçlüğü çeken ve özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alan oğlu O.Y.'nin öğretmeni Ebru Berköz de olduğu halde, "Niye akşam bisiklet sürüyorsun? Bu saate kadar sokakta bisiklet sürülür mü?" diye bağırıp kızını banyoya götürerek dövmeye başladı. Öfkeli baba, araya girmeye çalışan eşi ve Ebru B.'nin tüm çabasına rağmen kızını zincirleyip banyonun musluğuna bağlayarak evden çıktı.

Bir süre sonra eve gelen M.Y., banyoya zincirli kardeşini ayaklarındaki zinciri çözüp kurtardı ancak boynundaki zinciri çözemedi. Olay yerine gelen ancak zinciri çözemeyen polis ekipleri de arka sokakta ilk eşiyle oturan Cabbar Y.'den anahtarı alarak kızı kurtardı.

Polis ekipleri tarafından hastanede tedavi edildikten sonra tekrar evine getirilen kız hala olayın şokunu üzerinden atamazken, babasının daha önce de aynı şekilde kendisini zincirle bağladığını söyledi. Babasını istemediğini de belirten kız çocuğu, yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

Anlama sorunu yaşayan oğluna da şiddet uyguladı öğrenilen Cabbar Y.'nin iki olaydan dolayı savcılığa çıkarılacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 19:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?