4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Böyle hırsızlık görülmedi!

HIRSIZLAR GİRDİKLERİ EVDE YEMEK YEDİ, BANYO YAPIP UYUDU

Adana'da iki gün art arda girdikleri evde yemek yiyip banyo yaptıktan sonra 110 bin TL değerinde ziynet eşyası, para, elektronik eşya ve giysi çalan "Maskeli Beşler" olarak adlandırılan 5 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, 27 Eylül 2009 günü Abdullah (72) ve Semiha Koç (71) çiftinin Yurt Mahallesi'ndeki evlerinde meydana geldi. Tatilden dönen Koç çifti, evlerine hırsızların girdiğini anlayınca polise başvurdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede, kasayı oksijen kaynağı ile banyoda açarak içerisindeki 110 bin lira değerindeki ziynet eşyası ve parayı alan hırsızların buzdolabındaki tüm yiyecekleri yiyip, banyo yaptıkları ve evde uyuduklarını belirledi.

Olayı soruşturan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, izini tespit ettiği zanlıları yakaladı. Gözaltına alındıktan sonra suçlarını itiraf den Erdal A. (21), Mehmet T. (22), B.E. (17) ve Y.B. (16), başka bir hırsızlık olayından cezaevinde bulunan Levent S.'nin de (19) kendileri ile birlikte olduğunu söyledi. Uyuşturucu bağımlısı olan zanlıların Yurt, Yeşilyurt ve Toros mahallelerinde kağıt toplarken hırsızlık yapabilecekleri evler hakkında istihbarat çalışması yaptıkları belirlendi.

Zanlıların, tatilde olan Koç çiftinin evine girdikten sonra buzdolabında buldukları yiyecekleri yiyip, banyo yaptıklarını ve kendilerine uygun kıyafetleri giyerek uyuduklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Kağıt toplayıp sokakta yattıkları için kirli oldukları gerekçesiyle hırsızlık yaptıkları evde banyo da yapmak zorunda kaldıklarını belirten ve 'Maskeli Beşler' filminden etkilenerek kendilerine 'Maskeli Beşler' adını veren zanlılardan yaşları küçük olan B.E. ve Y.B. önceki gün tutuklanarak cezaevine konulurken, Mehmet T. ve Erdal A. da adliyeye sevk edildi. Zanlılar, kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına "Yeter, yeter" diye bağırdı.

HIRSIZLAR GİRDİKLERİ EVDE YEMEK YEDİ, BANYO YAPIP UYUDU
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 13:52:01
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 15:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?