3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

BTS ile Yapı Yol-Sen'den eylem

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ile Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı Yol-Sen) üyeleri, Cuma günü toplu "vizite" eylemi yapacak.

BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, Adana Garı önünde yaptığı açıklamada, "Ağır iş yükü, gece yarılarına kadar ve hafta sonları çalışmak zorunda kalmak, sefalet ücreti ile yaşamak zorunda bırakılmak, döner sermayeden pay alamamak psikolojimizi bozdu" dedi.

Dünyada bir ekonomik kriz yaşandığını ve bu krizin faturasının çalışanlara ödetilmeye çalışıldığını ileri süren Özkan, şunları kaydetti:

"Doğalgaza yüzde 80, elektriğe yüzde 65 zam yapan hükümet, çalışana yüzde 4+4.5 oranında zammı reva gördü. Memuru zamlar karşısında güçlü kılmak için ek ödemeler yapılacağını söyleyenler şimdi ortalıkta yok. Çalışanların ücreti zamlar karşısında erimiştir."

Özkan, TCDD çalışanları olarak seslerini duyurmak için 14 Kasım Cuma günü "vizite" eylemi yapacaklarını ifade ederek, tüm çalışanları eyleme beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:35:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?