4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

BTS üyelerinden protesto

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şubesi üyeleri, trenlerin manevra sahasında yaşanan ölümlü kazalar nedeniyle çalışma koşullarını protesto etti. 

Adana Tren Garı'ndaki makas önünde toplanan BTS üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Gök, her ay bir arkadaşlarının ya öldüğünü ya da ölümden dönerek sakat kaldığını ifade etti. 

Son 2 ayda meydana gelen kazalarda 2 arkadaşlarının hayatını kaybettiğini belirten Gök, "2004 yılından bu yana makasçı, manevracı ve gard fren unvanlarında çalışan arkadaşlarımız, tren teşkil memurluğu adı altında birleştirildi. Oysa bu 3 görev de ayrı ayrı meslek isteyen görevlerdir. Bu nedenle arkadaşlarımız hayatını kaybetmektedir" dedi. 

Gök, sadece 2007 yılının Mart ayından bu yana 5 çalışanın hayatını kaybettiğini, 6 çalışanın da yaralanarak sakat kaldığını ifade etti. Gök, şunları kaydetti:
"Bütün bu acı toblonun sorumlusu, bütün uyarılarımıza rağmen önlem almayan TCDD yönetimidir. Başta manevracı olmak üzere bütün arkadaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesini, bir daha can kaybnı yaşanmamasını istiyoruz."
BTS üyeleri, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 18:14:46
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 18:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ttm IP: 88.248.178.xxx Tarih : 24.01.2009 15:02:18

sonuna kadar destek veriyorum bende bir tren teşkil memuru olarak; kazalarda kaybettiğimiz arkadaşlarımıza allahtan rahmet diliyorum.. ama malesef tcdd internet sitesinde ve dergisinde bizim yani tcdd nin üvey evlatları olan ttm(manevracı,gardfren,makasçı) lerden başsağlı dileme zahmetini bile gösremiyor.