4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bu arıtma tesisi devrede

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından yaptırılan Karaisalı Tam Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri devreye girdi.

Karaisalı Tam Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisleri ile ilgili bilgi veren ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan, birçok büyükşehir ve il belediyesinde olmayan tesisi Karaisalı’ya yaptıklarını söyledi.

ASKİ’nin öz kaynaklarıyla Yüksel-Ener-Serco-Vatech konsorsiyumuna 2 milyon 150 bin 460 lira maliyetle yaptırılan tesisin 2 bin metreküp/gün kapasiteli olduğunu bildiren Merdan, “Mülkiyeti ASKİ’ye ait 30 bin metrekare alanın 7 bin metrekaresine inşa edilen 10 bin nüfusa hitap edecek tesisimizin birinci aşaması tamamlandı ve devreye girdi. 20 bin nüfusa hitap edecek ikinci aşamanın projelendirmesi yapıldı, bugünkü parayla 500 bin lira harcanarak kapasite en kısa sürede 4 bin metreküp/güne çıkartılacaktır” dedi.

Merdan, devreye giren Karaisalı Tam Biyolojik Arıtma Tesisleri’nin giriş ve terfi yapısı, kum ve yağ tutucu, havalandırma havuzu dağıtım yapısı, havalandırma havuzu, çökertim havuzunun dağıtım yapısı, çökertim havuzu, çamur geri devir havuzu, çöplük terfi havuzu, çamur susuzlaştırma binası ve idari binadan oluştuğunu sözlerine ekledi.

Meclis kararıyla Büyükşehir’e bağlanan Karaisalı’nın, Büyükşehir’in imkanlarından yararlandığını ve hizmete doyduğunu söyleyen Bayram Merdan, “Keşke meclis üyeleri karşı çıkmasaydı da Karataş da Büyükşehir’e bağlansaydı. Karataş Tam Biyolojik Arıtma Tesisi başta olmak üzere, Büyükşehir’in her türlü imkanlarından yararlanabilirdi” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 15:43:37
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 15:47:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?