4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bu bisikletler servet değerinde!

Adana'da ekstrem spor dallarından BMX Flatland'da akrobatların kullandığı bisikletler küçük bir servet değeri taşıyor. Yurt dışından 3 bin TL'ye varan fiyatlarla Türkiye'ye getirilen bisikletleri, diğer bisikletlerden aerodinamik özellikleri ayırıyor.

Düz bir zemin üzerinde yapılan ve BMX Flatland olarak adlandırılan spora ilgi her geçen gün arttıkça, bu sporda kullanılan bisikletlere olan talep de artıyor. Türkiye'de üretilmeyen ancak 3 bin TL'yi bulan fiyatlarla yurtdışından getirilen bisikletler, sporcuların bütçesini de oldukça sarsıyor. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi 23 yaşındaki Murat Özdemir, 3 yıl önce bu spora ilgi duymaya başladığını belirterek, bir yıl çalıştıktan sonra biriktirdiği paralarla bir bisiklet alabildiğini söyledi.

Bisikleti 2 bin TL'ye aldığını kaydeden Özdemir, bu bisikletlerin 3 bin TL'ye kadar alıcı bulduğunu belirtti. Türkiye'de üretilmeyen bu bisikletleri yurtdışındaki firmalara internetten sipariş vererek yurda getirdiklerini ifade eden Özdemir, bu bisikletlerin hafif, sağlam ve aerodinamik olduğunu kaydetti.

Atatürk Parkı'nda arkadaşlarıyla biraraya gelerek çalışmalarını sürdüren Özdemir, Adana'da bu sporla 150 kadar kişinin uğraştığını söyledi. Özdemir, "Kentimizde bu sporla uğraşan birçok kişi olmasına rağmen bu sporu yapacak bir pist dahi yok. Biz de sadece Atatürk Parkı'nda çalışmalarımıza devam edebiliyoruz. Ancak park görevlileri buna bazen izin vermiyor" dedi.

Özdemir, uzun süreden beri bir pistin yapılmasını beklediklerini vurgulayarak, "Sayın Valimiz İlhan Atış'ın kısa sürede bu talebimize cevap vereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 10:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cevdet kacar IP: 78.170.27.xxx Tarih : 29.11.2009 12:57:50

Orda yazan cogu sey dogru olabilir ama o bmx lerin hic biri 3 bin tl etmez ben tam 8 yıldr bu sporla ugrasıorum hayatımda 3 bnini bırak 1000 tl tlik bbmx ne gördm ne duydum sadece abartı sizinki