5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Bu canın hesabını kim verecek ?

Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki Körfez Bölge Hastanesi’nden durumu acil olduğu için Çukurova Ünivresitesi’ne sevk edilen ve ambulansla 3 ayrı hastaneyi dolaştıktan sonra, yer olmadığı gerekçesiyle yeniden Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne getirilen yaşlı kadın, tekrar sevk edildiği Adana’da hayatını kaybetti.

İskenderun’da Güllü Kaplankıran (83) adlı kadın, kanındaki üre oranları yükselince yakınları tarafından önceki gece İskenderun Körfez Bölge Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Kaplankıran, buradaki ilk tedavisinin ardından hayati tehlikesi bulunduğu için ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Yer olmadığı gerekçesiyle bu hastaneye alınmayan Güllü Kaplankıran, daha sonra Adana Numune Hastanesi’ne götürüldü.

Burada da yer olmadığını öğrenen sağlık ekipleri ve yaşlı kadının yakınları, Adana Devlet Hastanesi’nden de aynı cevabı alınca hastayı tekrar İskenderun Körfez Bölge Hastanesi’ne getirdi. 8 saat dolaştırıldıktan sonra İskenderun’a getirilen Güllü Kaplankıran, dün 17.00 sıralarında tekrar sevk edildiği Adana’daki Yüreğir Başkent Hastanesi’nde hayatını kaybetti.
Kaplankıran’ın cenazesi memleketi İskenderun’un Aşkarbeyli Köyü’nde toprağa verilirken, Kaplankıran’ın eşi Mevlüt Kaplankıran (85), olaya isyan etti.

Olayın bir ihmalden kaynakladığını belirten Mevlüt Kaplankıran, "İkinci kez Adana’ya götürdüğümüzde eşim gitmek istemedi. ’Beni oraya götürmeyin ölürüm orada’ dedi, ancak yine de götürdük orada öldü" dedi.

Güllü Kaplankıran’ın oğlu Ali Kaplankıran ise, "Bizim canımız yandı, başkalarının ki yanmasın. Buna bir çözüm bulunsun" diyerek olaya tepki gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:59:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?