4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bu da 100 TL'lik konut kuyruğu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yoksul vatandaşlara yönelik yapılacak ve 100 TL taksitlerle satılacak 45 metrekarelik konutlar için talep toplanmaya başlandı. Adana'da vatandaşlar başvuru için uzun kuyruklar oluşturdu.

TOKİ ile Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek proje kapsamında 45 metrekare büyüklüğünde, 1+1 inşa ettirilecek konutlar için, başvurular bugün başladı.

Adana'da 100 TL'lik evleri almak isteyen vatandaşlar merkez ilçe Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Ancak bazı vatandaşlar başvuru formu almadan geri evine dönmek zorunda kaldı.
Seyhan Kaymakamlığı talebin fazla olacağını düşünerek, her mahallede bir pilot okul seçerek başvuruları orada almayı kararlaştırdı. Binaya asılan dev afişlerle de, hangi mahallede oturanların, hangi okulda başvuru yapacağı yazılarak yönlendirilmeye çalışıldı.

İki çocuğuyla birlikte kuyruğa giren engelli bir kadın, kocasının işsiz olduğunu belirterek, "100 TL'lik eve başvurmak için geldim. Ama başvuru burada olmuyormuş. Kendi evimiz yok. Ben engelliyim. Bundan sonrada kendi evimizin olması çok zor. Ancak TOKİ sayesinde evimiz olabilir" dedi.

100 TL'lik evi almaya gelen yaşlı bir çift ise bu yaşa kadar ev sahibi olamadıklarını, şimdi ise ev sahibi olma fırsatı doğduğunu belirterek, "Kafamızı sokacak bir evimizin olmasını istiyoruz. Ancak başvuru yapamadık" diye konuştu.

Başvurular, 24 Nisan'da sona erecek. Konutlar, peşinatsız, 240 ay vadeli ve 100 liradan başlayan taksitlerle satılacak. Hiçbir geliri olmayan vatandaşların taksitlerini ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı ödeyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 13:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?