2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bu da davullu tellallı tanıtım

Adana’da, 1 Aralık’ta çıkmaya hazırlanan Yenigün Gazetesi, davullar eşliğinde tellal ile duyuru yaparak sıra dışı bir tanıtıma imza attı.

Yenigün Gazetesi, daha çıkmadan "ses" getirdi. Yerel olarak yayınlanacak gazete, 1 Aralık’ta ilk baskısını yapmaya hazırlanırken, tanıtımını da sıra dışı olarak gerçekleştirdi. Görenlere Osmanlı dönemine nostaljik bir yolculuk yaptıran ilginç tanıtımda, geleneksel giysileri içinde iki davulcu ve bir tellal en işlek caddelerde dolaşarak Yenigün’ü tanıttı. Tıpkı padişahların fermanının duyurulmasını andıran çalışmada, davullardan çıkan tok sesin hemen ardından tellalın gür sesi yankılandı. Tellal, adı geçen gazetenin ne zaman çıkacağına, içeriğinin nasıl olacağına dair bilgiler verirken, tanıtım el ilanları ile de desteklendi. Nostaljik tanıtım vatandaşların hayli ilgisini çekti.


Yenigün Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Fatih Bayhan, "Osmanlı dönemlerinde padişahların fermanlarını tellallar yapardı. İçinde bulunduğumuz çağın ise bin bir türlü tanıtım usulleri var. Biz ise biraz nostaljik olsun, biraz da farklı olsun düşüncesiyle bu yöntemi tercih ettik. Gördüğümüz ilgi tercihimizin doğruluğunu ortaya koydu. Gazetemiz, yıpratmadan, kırıp dökmeden, Adana’nın imajını bozmadan sevgiyi esas alacak bir yayın politikası izleyecek" dedi

adana
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 11:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?