4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bu da sabıka kaydı kuyruğu!

Adana'da üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıt için istenen sabıka kaydı belgesini alabilmek için adliye arkasında uzun kuyruk oluşturdu.

Bir yıl boyunca çalışarak üniversitenin herhangi bir bölümünü kazanan öğrenciler kayıt yaptırmak için kendilerinden istenen evrakları hazırlamaya başladı. Öğrenciler, evraklar arasında bulunan sabıka kaydı belgesini almak için sabahın erken saatlerinden itibaren adliye binası arkasında gelmeye başladı.

Sabıka kaydını bir tek memurun verilmesi nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Sabıka kaydı seri bir şekilde verilmeyince kuyruğun sonu adliyeden İnönü Parkı arkasına kadar ulaştı. Öğrenciler, sıcak havada uzun süre kuyrukta bekledi.

Pamukkale Üniversitesi Edebiyat Öğretmenliği Bölümünü kazanan Ayten Öztürk, üniversiteyi kazandığı için çok mutlu olduğunu ancak istenen evrakları hazırlamakta çok güçlük çektiklerini söyledi.

Sadece sabıka kaydı almanın 1 günlerini aldığını ve 5 TL de ücret ödediklerini belirten öğrenciler, "Evrakları hazırlamak üniversiteyi kazanmaktan daha zormuş. Bir yıl boyunca çalıştım sınava hazırlandım ama bu kadar yorulmadım. Devletin bütün birimlerine gitmek zorunda kalıyoruz. Artık internet denen bir şey var. Kimlik numaramızdan bütün bilgilerimize ulaşabilirler. Neden bizi bu kadar yoruyorlar? Sabıka kaydından 5 TL ücret alınması da çok saçma geliyor bana. Bu parayı 10 kuruşluk bir kağıt için veriyoruz. Karşılığında fiş veriyorlar ama yinede bu ücret çok fazla" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 15:08:40
Güncelleme :24 Ağustos 2009 Pazartesi 15:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şükrü BAŞ IP: 78.186.10.xxx Tarih : 26.08.2009 12:46:22

BU DEVİRDE BU MANZARA NOT: SIFIR