2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bu da ucuz ekmek kuyruğu!

ADANA'da, Büyükşehir Belediyesi’ne ait ekmek fabrikalarında üretilen ve mahallelerde oluşturulan büfelerde daha ucuza satılan ekmek kapışılıyor.

Özellikle, kente göç eden yurttaşların yaşadığı Gülbahçesi ve Dağlıoğlu Mahalleleri’ndeki ekmek büfelerinde uzun kuyruklar oluşuyor. Halk ekmek, her biri 200 gram olan yapışık 2 ekmek halinde 400 gramı 30 Ykr’den satılıyor.

En çok 6 ekmeği (3 çift) alabilmek için kadınlar ve çocuklar saatlerce kuyrukta bekliyor. Fazla ekmek almak isteyenler çocuklarını da kuyruğa sokuyor. Ekmek kamyonetinin büfeye yanaşmasıyla birlikte ‘en erken ekmek alabilme’ savaşı yaşanıyor. Çocuklar ve kadınlar, zaman zaman birbirlerini eziyor, zaman zaman da kavgalar çıkıyor.

Belediyenin sattığı halk ekmeğin sayısının arttırılmasını isteyen vatandaşlar, “Kuyrukta insan sayısı fazla olunca görevliler en fazla 3 çift ekmek veriyor. 3 çift ekmek yetmiyor. Bazı aileler kalabalık. Belediyenin isteyene istediği kadar ekmek satmasını, ayrıca, ekmek büfesi sayısının da arttırılmasını istiyoruz. Belediye ekmeği, diğer ekmeklerden hem ucuz hem de daha ağır. Tek sıkıntımız kuyrukta uzun süre beklememiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Yüreğir Hali, Belediye Evleri ve Meydan Mahallesi’nde 3 ekmek fabrikası bulunuyor. Bir ekmek fabrikası daha kurmayı planlayan belediye, 3 fabrikada günde 400 bin ekmek üretiyor. Diğer fırınlarda üretilen 150 ile 180 gram arasında değişen ekmeğin fiyatı da bir süre önce 30 Ykr’den 40 Ykr’ye çıkarılmıştı. Ancak, fırıncıların çoğu eski fiyattan satışını sürdürüyor.

DHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 15:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?