4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bu da yarışma kuyruğu!

Bir TV kanalında yayınlanan "Bir Şarkısın Sen" adlı yarışmanın Adana elemeleri sıcağa rağmen yoğun ilgi gördü. Çocuklar, elemelerin yapıldığı otel önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Hem minikleri hem de büyükleri ekran başına çeken "Bir Şarkısın Sen" adlı yarışmanın 2. sezon elemeleri il il devam ediyor. Yarışmanın bugünkü elemeleri ise Adana'da gerçekleştirildi. Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen elemelere Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren sıcak havaya rağmen otel önüne gelen yaklaşık 500 çocuk, yarışmanın yapılacağı saati bekledi. Yarışmaya Adana ve ilçelerinden gelen aileler, sıcağa rağmen çocukların yeteneklerinin ortaya çıkması için beklemenin değdiğini söylediler.

Sazlarıyla birlikte gelen ikiz kardeşler Yiğit ve Ceevher Sarıgül (15), elemeler öncesi kamera karşısında hünerlerini gösterdi. Birlikte türkü söyleyen Sarıgül kardeşler, "5 yıldan bu yana nefesli ve vurgulu müzik aletlerini çalıyoruz. Bu yarışmada da elemeleri geçeceğimize inanıyoruz. Yarışmayı da çok beğeniyoruz" dediler.

Yarışma için Adana'nın varoş mahallelerinden tek başına gelen Hacı Çil ise, Adana'yı en iyi şekilde temsil edebilmek için yarışmaya katıldığını belirterek, yanık sesiyle bir türkü okudu.

Yarışmaya katılan diğer çocuklar da, yarışmanın yeteneği olan çocuklar için çok iyi olduğunu belirterek, "Yeteneklerimizin ortaya çıkmasına yardımcı olan bir yarışma. Oraya katılan çocuklar müzik anlamında kendini geliştiriyor. Çok faydalı bir yarışma. Bizde yarışmaya katılarak kendimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştular.

Çocuklar, yarışmada en çok Berna Karagözoğlu, Şebnem Keskin gibi isimleri çok beğendiklerini söylediler. Yarışmanın elemeleri 13 Temmuz Sinop, 14 Temmuz Gaziantep ve Edirne, 15 Temmuz Rize ve Diyarbakır, 16 Temmuz Kars, 17 Temmuz Erzurum, 18-19 Temmuz İstanbul ve 25-26 Temmuz'da Almanya Köln ile Berlin kentlerinde gerçekleştirilecek.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?