4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bu sıcağa termometre dayanmaz

Yüksek nem oranı nedeniyle 38 derece olan hava sıcaklığının 45 derece hissedildiği Adana'da vatandaşlar park ve sulama kanallarına akın etti.

Yaklaşık 2 gündür Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da sıcaklık ve nem artmaya başladı. Atatürk Parkı'nda bulunan termometre sıcaklığı 38 derece gösterirken, nem oranını ise yüzde 48 gösterdi. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Adana'da gölgede sıcaklık bugün 32 derece, nem oranı yüzde 49, hissedilen sıcaklık ise 40 derece. Ancak güneşte nem ile birlikte Adana'da hissedilen sıcaklık 45 dereceye kadar yükseliyor.

Sıcak nedeniyle bunalan denize ya da yaylaya gidemeyen vatandaşlar ise parklara ya da DSİ'ye ait sulama kanallarına akın etti. Atatürk Parkı'na gelen vatandaşlar ağaç gölgesinde uykuya daldı. Bazı vatandaşlar ise ağaç gölgesinde gazete okumayı tercih etti. Yaz tatilini geçirmek üzere İstanbul'dan Adana'ya gelen bir öğretmen Nurdan Kaya ise İstanbul'un da sıcak olduğunu ancak Adana'nın sıcağında yaşanılmayacağını belirterek, "Çocuklarımla birlikte tatile geldim ama hava çok sıcak. Bu havada bunalıyor insan. Genelde dışarıya çıkmamaya çalışıyoruz" dedi.

Emekli bir vatandaş ise maaşı yeteri kadar olmadığı için evde klima çalıştıramadığını bu nedenle parka geldiğini belirterek, "Ev çok sıcak. Sıcak ve nemli hava bunalttı. Bu nedenle parka gelip ağaç gölgesinde bekliyorum. Hava sıcakları 80 dereceye çıkacakmış. Ya öleceğiz ya da yanacağız bu sıcakta" diye konuştu.

Sıcaktan bunalan çocuklar ise DSİ'ye ait sulama kanallarında serinlemeye çalıştı. Aileleri yün ve halı yıkayan çocuklar kanala girerek gün boyu serinledi. Çocuklar havuza gidecek paraları olmadığı için tehlikeli olmasına rağmen sulama kanallarında serinlediklerini söyleyerek, "Sıcak bunaltıyor. Bu nedenle buraya geliyoruz. Havuza gitmiyoruz. Çünkü hem paramız yok hem de zamanı çok kısıtlı. Bu nedenle burada yüzerek serinliyoruz" dedi.

Uzmanlar ise Adana'da hissedilen hava sıcaklığının 45 dereceye kadar çıkmasından dolayı özellikle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında vatandaşların dışarı çıkmaması, çıktıkları zamanda şemsiye ya da şapka ile çıkılması konusunda uyarıda bulundu.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü ise hava sıcaklığının neme bağlı olarak sürekli aratacağını bildirdi. Sıcaklık bugün 32, yarın 33, Perşembe günü ise 35 dereceye kadar çıkacak. Nem oranı ise bugün yüzde 49, yarın da ise nem yüzde 49, Perşembe günü yüzde 51, Cuma günü yüzde 52, Cumartesi günü ise nem yüzde 53'e çıkacak. Nemin artmasıyla birlikte hissedilen sıcaklıkta artacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?