2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bu sınıf hayata hazırlanıyor

Adana'nın Kozan ilçesindeki Aslanpaşa İlköğretim Okulu 5/A sınıfı öğrencileri, uyguladıkları projelerle kendilerini sosyal hayata hazırlıyor.

Sınıf öğretmeni A. Turan Pazarcı, gazete köşesini, panoları düzenleyen, çiçekleri sulayan ve bakımını üstlenen, hava durumunu kontrol edip raporlara göre arkadaşlarını uyaran öğrencilerin birer sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Kırtasiye malzemelerini ortak kullanan öğrencilerin, kağıt atıkları toplayıp satarak hem okul ve çevre temizliğine hem de geri dönüşüme katkı sağlamalarının yanında bu satıştan elde ettikleri gelirle sınıflarının ihtiyaçlarını karşıladığını anlatan Pazarcı, Aslan gazetesi adı altında gazetede çıkaran sınıfın bir de internet sitesine sahip olduğunu vurguladı. Öğrencilerinin Türkiye'deki bilim adamı, siyasetçi ve çeşitli bürokratlara bayram tebrik kartı gönderdiğini belirten Pazarcı, 2008 yılı için bir de takvim hazırladıklarını söyledi.

8 yıldır Aslanpaşa İlköğretim Okulu'nda görev yaptığını ve ailelerinin çoğunun geçimini portakal işçiliğinden çıkaran öğrencilerin hayatına değer katmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Pazarcı, "Çocuklara sosyal sorumluluk bilincini aşılıyoruz. Onlara planlı, disiplinli ve paylaşımcı yaşama sanatını öğretmeyi hedefliyoruz. Hayata idealist ve sorumluluk sahibi bireyler olarak atılmaları bizim öncelikli amacımızdır" dedi.

Öğrencilerin sınıftaki bazı ihtiyaçlarını karşılaması için mektup yazarak yardım istediği Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da, 5/A sınıfını ziyaret etti. İhtiyaçlarının karşılanacağı sözünü veren Başkan Özgan, öğrencilere planlı bir hayat tarzının verilmeye çalışılmasının geleceğin modern toplumunun alt yapısının oluşturulması açısından takdir edilecek bir durum olduğunu söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 11:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?