3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Buğday daha tarladayken satılıyor

Çukurova Bölgesi'nde daha önce narenciye, kavun, karpuz gibi ürünleri hasat öncesi alan tüccarın, buğdayın dünya genelinde değerlenmesi üzerine hasadına bir ay kalan Çukurova buğdayını tarlada satın almaya başladığı bildirildi.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Durmuş Halis, yaptığı açıklamada, Çukurova Bölgesi'nde geçen yıl kuraklık nedeniyle 1 milyon 300 bin ton olması gereken rekoltenin 1 milyon 158 bin ton civarında gerçekleştiğini söyledi. Bu yıl ekim alanlarının arttığını belirten Halis, son yağmurlarla birlikte verimin de yüksek olmasını beklediklerini kaydetti.

Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) sıfır gümrükle buğday ithal etme yetkisi verildiğini hatırlatan Halis, bu yüzden Çukurova'daki çiftçilerin, tüccarla 1 ay sonra hasadına başlayacağı buğdayın satış pazarlığını yapmaya başladığını vurguladı. İç ve dış piyasalarda fiyatı artan buğdayın hasat edilmeden tarlada satılmaya başlandığını söyleyen Halis, bazı çiftçilerin şimdiden tüccara buğdayını satmak için avans aldığını söyledi. Çiftçi Yusuf Yılmaz da, Nevşehir'den gelen bazı tüccarların Çukurova'da çiftçilerin hasat etmedikleri buğdayı satın almak için pazarlık yaptığını anlattı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 16:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?