4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bugün 'Gaziler Günü'

Adana'da "19 Eylül Gaziler Günü" kutlamaları nedeniyle Atatürk Parkı'nda tören düzenlendi.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören daha sonra Vali İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Korgenaral Nejat Bek ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Mehmet Ersin Güluçar, topraklarımızda tarih boyunca hep birilerinin gözü olduğunu belirterek, "Bu uğurda yapılan savaşlarda binlerce şehit ve gaziler verilmiştir" dedi.

Ramazan ayında dahi terör örgütünün hain saldırılarının devam ettiğini belirten Güluçar, şunları söyledi:

''Ramazan ayında, 15'den fazla askerimizi şehit verdik. Askerlerimizden 30'u da uzuvlarını kaybedip gazi oldu. Kutsal Ramazan ayı boyunca kalleşçe saldırılarla, hain bölücü örgüt yine kan kusmaya devap edip, her iki günde bir askerimizi şehit etti. Gencecik kahramanlarımız, kolunu, bacağını gözlerini kaybedip gazi olup aramıza katıldı. Terörün bitmesini elbette istiyoruz. Ancak, bu terörün siyasi beklentilerini yerine getirerek olmamalı. Çanakkale'de dedelerimiz Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla yan yana çarpışıp şehit düştüler. Bizler de onların torunları olarak terörle beraber mücadele ettik ve edeceğiz. Etnik ayrımcılığı körükleyecek her türlü harekete karşı olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum. Bizim bu memleketin insanıyla kan davamız yoktur. Bilakis kan bağımız vardır.''
Konuşmanın ardından Atatürk Parkı'ndaki tören sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 16:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?