2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'Buhar' operasyonu: 19 gözaltı

Adana'da, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen "Buhar" operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, haklarında daha önce de yasal işlem yapılarak yasadışı faaliyetlerine son verilen E.S. adlı kişinin liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün yeniden yapılanarak çok sayıda silahlı saldırı, yaralama, adam kaçırma, cep telefonu kaçakçılığı, tehdit ve cebirle senet imzalatmak ve tahsil etmek faaliyetlerinde bulundukları tespit edilen suç örgütünün çökertilmesi amacıyla operasyon düzenledi.

6 ay süren çalışma sonucu 25 Şubat 2008 tarihinde Adana'da 34, Mardin'de 3 iş yeri ve ikamete eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Buhar" adlı operasyonda Adana'da suç örgütünün lideri E.S. ile birlikte D.S., Y.S., A.S., H.S., M.S., M.S., A.C., İ.Ç., İ.Ö., S.T., H.M.İ., Ş.G., M.B., D.T., N.K. ve K.A. Mardin'de de F.A. ve N.A. adlı kişiler gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlana 19 kişi, adliyeye sevk edildi.

Suç örgütünün daha önce karıştığı olaylarda ise S.S., K.S., M.S., İ.K. ve M.S. adlı kişiler, 5 adet tabanca, 1 Kalaşnikof marka otomatik tüfek ve bu silahlara ait değişik çapta 35 adet fişek ile ele geçirilmiş, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 11:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?