2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Bulduğu parayı imama verdi

Adana'da, cuma namazını kıldıktan sonra eve dönerken yolda bin YTL bulan 60 yaşındaki Mustafa Demir, bulduğu parayı cami imamına teslim etti.

Edinilen bilgiye göre olay, dün saat 13.00 sıralarında, Çınarlı Mahallesi 26 Sokak'ta meydana geldi. Yarıyıl tatili nedeniyle oğluyla birlikte Afyonkarahisar'dan Adana'daki kızının yanına tatile gelen Mustafa Demir, cuma namazını kılmak için oğluyla Mehmet Nuri Sabuncu Camisi'ne gitti. Baba-oğul, cuma namazını kıldıktan sonra eve dönmek üzere yola çıktı. Yaşlı adam, caminin yakınlarında bulunan Sabancı Kız Yurdu'nun önüne geldiğinde yerde bir deste para buldu. Demir, sayarak bin YTL olduğunu tespit ettiği parayı, geri camiye dönerek İmam Veli Temel'e teslim etti. İmam da, hemen polisi arayarak, tutanak tutturup parayı teslim etti. Para, sahibine verilmek üzere Yarbaşı Polis Merkezi'ne götürüldü.

Mustafa Demir, parayı emin ellerde olacağını düşündüğü için cami imamına teslim ettiğini belirterek, "Hem cami yakındı hem de para bulunduğuna dair camiden ilan yapılma imkanı vardı" dedi.

Bin YTL'nin bu devirde çok büyük para olduğunu vurgulayan Demir, kaybedenin çok üzüleceğini ifade ederek, "Parayı düşüren arkadaş belki de maaşını çekmiş ya da bir derdi için bankadan çekmişti. Ben parayı insanlık namına teslim ettim. İnşallah sahibi de parasına kavuşur" diye konuştu.

İmam Veli Temel de, Demir'in bu davranışının herkese örnek olması gerektiğini belirterek, "Vatandaşımız parayı bana getirdi. Ben de önce polise haber verdim. Ardından camiden 'Para kaybeden var mı' diye ilan ettirdim. Ancak bize kimse gelmedi. İnşallah paranın sahibi bulunur" şeklinde konuştu.
(FK-MT-ÖZ-Y)

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 11:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canan catal IP: 85.98.40.xxx Tarih : 7.02.2008 09:22:57

cok guzel bı davranıs bu devırde kımse gıdıpde parayı teslım etmez tebrıkler