4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bunalıma girdi, intihara kalkıştı

Adana'da bir kişi, bunalıma girerek inşaat halindeki bir binanın 4'üncü katına çıktı ve intihar etmek istedi. Polisin, çabası sonucu ikna olan şahıs, işsiz olduğunu, eşinin diyaliz hastası olduğunu ve ev sahibinin kendilerini sokağa attığını ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesindeki Mithatpaşa Mahallesi Defne Caddesi üzerinde yaşandı. Bunalıma giren 32 yaşındaki Yakup Akkuş, inşaat halindeki bir binanın 4'üncü katına çıkarak intihar etmek istedi.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, Can-Kur ve sağlık ekipleri geldi. Polis ekipleri Akkuş'u ikna etmeye çalışırken, Can-Kur ekipleri de inşaatın zeminine şişme balon açtı. Daha sonra kurtarma ekipleri de aşağıdan Akkuş'u ikna etmeye çalıştı. Ancak, bu sırada alkol alan Akkuş, söylenenlere aldırış etmeyerek binadan atlamaya hazırlandı. Çevrede toplananlar arasından "Atla, hadi atla" diyerek alkışlayanlara ise polis tepki gösterdi. Akkuş, polisin bir saate varan çabasının ardından ikna oldu.

Binadan aşağıya indirilen Akkuş, "Eşim diyaliz hastası, ev kirasını veremedim, ev sahibi evden dışarı attı. Valiliğe gittim, yardım alamadım. Eşimi de Konya'ya göndermek zorunda kaldım. Yardım istiyorum" dedi.

İntihar girişiminde bulunan şahıs, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, bu defa çevre sakinleri başka bir sorunu dile getirmek için ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinden Hülya Akkuş, 22 yıldan bu yana binanın inşaat halinde olduğunu belirterek, "Burada sorun hiç eksik olmuyor. Hırsızlık yapan, buraya geliyor ve çaldığı malları saklıyor. Tinerciler geliyor. Fuhuş yapmak isteyenler buraya geliyor. Korkudan çocuklarımızı sokağa bırakamıyoruz, korkuyoruz. Buranın müteahhidi kimse gelsin, bu işin çaresine baksın" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 11:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?