4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Bunaltıcı sıcağa buharlı çözüm

Adana'da bir lokanta işletmecisi, 40 dereciyi aşan ve yüzde 95'lere ulaşan nemde müşterilerini rahat bir ortamda ağırlamak için iş yerini soğuk buharla serinletiyor.

Adana'da yaz aylarında aşırı sıcak ve nemden dolayı vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılaması güçleşirken, işletme sahipleri de imkanları ölçüsünde vatandaşlara daha rahat bir ortamda hizmet verebilmek için gayret gösteriyor.

Bir lokanta işletmecisi de açık havada müşterilerinin serin ortamda terlemeden yemek yemesi için doğal klima sistemi kurdu. Müşterilerine tek katlı lokantasında ev yemekleri sunan işletmeci dama kurduğu düzenek ile müşterileri yemek yerken onların üzerine buz gibi buhar püskürtüyor.

Sistem dama kurulan küçük bir motor ile çalışıyor. Motor suyu soğutarak hortumlarla müşterilerin yemek yediği noktaya iletiliyor.Burada hortumlara yerleştirilen ve püskürtme işlemi yapan memelerden soğuk su, serin bir buhar olarak müşterilere ulaşıyor. Lokantanın açık alanının her tarafını kapsayan hortum ve memeler sayesinde müşteriler 40 derece sıcaklıkta yüzde 95 nem oranında terlemeden yemek yiyebiliyor.

Lokanta işletmecisi Kamil Sezen (33), yaz aylarında müşteri kaybettiğini buna bir çözüm bulmak için çok düşündüğünü belirterek, "Dama kurduğum küçük bir motordan suyu soğutarak hortumlarla bu soğuk suyu lokantanın açık alanına götürüyoruz. Burada soğuk suyu hortumlara takılan memelerle ve hava yoluyla serin buhar olarak müşterilerin üzerine püskürtüyoruz" dedi.

Müşterilerin buharlı serinleme yönteminden çok memnun olduğunu söyleyen Sezen, "Müşterilerin sıcakta terlemeden yemek yemesi için bütün imkanları seferber ettik. Adana yazın maalesef çok sıcak. Adına doğal klima dediğimiz sistem sayesinde hem müşteri memnun hem de biz.Çünkü bu sistemle birlikte onlar serin bir ortamda yemek yerken bizimde müşteri sayımız arttı" diye konuştu.

Lokantaya gelen müşteriler ise sistemi ilk kez gördüklerini ve çok beğendiklerini ilk önce püskürtülen havayı görünce tedirgin olduklarını ancak yemek yerken terlemedikleri için memnun olduklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 10:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?