2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Burak'a bayat serum mu verildi?

Adana'da bir hastanede tedavi gören çocuğa son kullanma tarihi geçmiş serum verildiği ileri sürüldü.

İddiaya göre; zatürre (Pnömoni) teşhisiyle beş gün önce Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi altına alınan 4.5 yaşındaki Burak Gizir'e son kullanma tarihi 2008 yılının 6. ayında biten serumlardan verildi.

Hasta çocuğun annesi Neslihan Gizir (29), serumun kullanma tarihinin geçtiğini görünce durumu eşi Aygün Gizir'e (32) anlattı. Baba Aygün Gizir, eşinin konuyu nöbetçi doktorla görüştüğünde 'Gözden kaçmış, araya karışmış olabileceği' şeklinde cevap aldığını söyledi.

Aygün Gizir, eşinin kendisini ağlayarak aradığını belirterek şöyle devam etti:
"Ben, koşturarak hastaneye geldim. Doktorla görüşmek için odaya girdiğimde o arada serumlar temizleniyor ve tarih kontrolü yapılıyordu. Bunu biz söylemeden daha önce yapmaları gerekiyordu."

Gizir, çocuğunun durumunda hastaneye yatırıldıktan sonra bir değişiklik olmadığını ifade ederek, "Ancak; biz güvenerek üniversite hastanesine yatırdık." diye konuştu.
Gizir, çocuğunun daha önce özel bir tıp merkezinde tedavi gördüğünü, ancak; tekrar kontrole götürdüklerinde hiçbir iyileşme olmadığı söylenince Balcalı Hastanesi'ne getirdiklerini kaydederek şunları anlattı:

"Buraya getirdim ve akciğerinin bilgisayarlı tomografisi istendi. Tomografiden sonra çocuğumun hemen hastaneye yatırılması gerektiği söylendi. Hastaneye yatırıldıktan dört gün sonra, eşim çocuğumuza kullanma tarihi geçmiş serumun verildiğini farketti. Eşim sorduğunda ise 'Gözden kaçmış olabilir' şeklinde cevap aldığını söyledi."

Tedavide sabah ve akşam kullanıldığı belirtilen serumlardan hastaya dört gün içerisinde sekiz tane verildiği tahmin ediliyor. "Çocuğumuzu on gündür iyileştiremiyoruz" diyen baba Gizir, buraya da bir ümitle geldiklerini belirterek, "Sonuçta üniversite hastanesi diyerek o güvenle geldik. Şimdi eşim içeride ağlıyor ve hiç bir güveni de kalmamış durumda. Çocuğumu da nereye götüreceğimi bilmiyorum şu anda. Bu benim çocuğum, benim herşeyim. Çocuğum için elimden gelen herşeyi yapacağım. Zaten çocuğum için 'iyi olsun' diye elimden geleni yapıyordum. Ancak; ben, çocuğumu yolda bulmadım. Olayın peşini bırakmayacağım." Baba Aygün Gizir, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sadık Emre Alhan da yaptığı açıklamada, konuyla ilgili kendilerine şikayetçi olunmadığını, başvuru yapılması halinde inceleme başlatacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 13:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?