3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Bütçe tartışması adliyeye taşındı

Seyhan Belediyesi Meclis Üyeleri M.Nadir Mayaoğlu ile Salim Büyükkaya, 4 Aralık 2008 günü gerçekleşen Seyhan Belediyesi Meclis Toplantısı'nda kabul edilen 4 milyon 400 bin YTL'lik ödenek aktarımını mahkemeye taşıdı.

Meclis kararının reddiyle ilgili Seyhan Kaymakalığına itiraz dilekçesi veren Mayaoğlu ve Büyükkaya, konuyu Vali İlhan Atış'a da aktardı. Vali Atış'a, konuyu mahkemeye götüreceklerini söylediklerini belirten Mayaoğlu ve Büyükkaya, Vali Atış'ın, konuyu basından takip ettiğini ve konunun incelendiğini söylediğini ifade ettiler.

Seyhan Belediye Meclisinin, 2008 yılı ödenekleri programından aktarma yapılmasına ilişkin kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Bölge İdare Mahkemesine dilekçe veren Mayaoğlu ve Büyükkaya, adliye önünde yaptıkları açıklamada, komisyona havale edilmeksizin oy çokluğu ile kabul edilen söz konusu gündem maddesiyle 5 müdürlükten tensil edilen 4 milyon 400 bin YTL'nin 4 müdürlüğe aktarılmasının kararlaştırıldığını belirttiler.
İşlemin, yılın bitmesine 15 gün kala gerçekleştirildiğinin altını çizen Mayaoğlu ve Büyükkaya, şunları kaydettiler:

"Yalnız bizler M.Nadir Mayaoğlu ve Salim Büyükkaya değil, AKP'li meclis üyesi arkadaşımız İsmail Arısoy ve MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı'nın görüşleri de çeşitli vesilelerle kamuoyuna aktarılmıştı. Tüm bu gelişmeler karşısında uzun süre sessiz kalan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, dün ne yazık ki talihsiz bir açıklama yaparak tartışmayı siyasi polemik ortamına çekmek istemiştir. Oysa, konu siyasi değildir. Konu, tüm Adanalıların vergileriyle oluşan belediye bütçesinin doğru ve adaletli bir şekilde kullanılmasını sağlamaya çalışmaktır. Sayın Başkan bu konularla ilgili makul ve mantıklı bir açıklama yapmamakta, bizleri cahillik ve bezirganlıkla suçlamaktadır. Biz kendileriyle aynı dili kullanmayacağız. Gerekli yasal başvurularımızı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Kanun maddeleri açıkça ortada iken Sayın Başkan'ın kullandığı 'muhasebeleştirme' deyimini de anlayamadığımızı açıkça ifade ediyoruz. Yani bu para artmamış ve harcanmış da şimdi ona kılıf mı hazırlanıyor sorusu da ister istemez akıllara geliyor. Eğer böyle ise ödenekle olmayan bir paranın nasıl harcandığı konusu tamamen Cumhuriyet Savcılığının yetki alanına girer ve daha ağır bir suçtur. Biz adalete güveniyor ve bu konunun en kısa zamanda sonuçlanacağını umut ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 18:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?