3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Büyü bahanesiyle soygun

Adana'da, su içme bahanesiyle girdikleri evde bulunan yaşlı kadını "Oğluna büyü yapmışlar, biz bu büyüyü bozarız" diyerek kandıran 2 kadın, 2 hafta önce yapılan nişanda torununa takılan 35 bin YTL değerindeki ziynet eşyalarını çalarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, Ziyapaşa Mahallesi 2 Sokak Numara 75'te meydana geldi. Mahalledeki evleri dolaşarak "Mevlit okutacağız, yardım topluyoruz" diyen 2 kadın, birçok evden eli boş çıktıktan sonra 2 hafta önce torunu Yağmur Melek Altay'ı (19) nişanlandıran Yeter Altay'ın (73) evine geldi.

Yaşlı kadına, "Bu evde büyü var. Senin oğluna büyü yapmışlar, biz bunu bozalım" teklifinde bulunan dolandırıcılar, Yeter Altay'dan evdeki bütün altınları getirmesini istediler. Altınları bir bez parçasına sarıp deri çantanın içine koyan dolandırıcılar, daha sonra Yeter Altay'dan mutfaktan domates getirmesini istediler. Dolandırıcılar, bu esnada çantadaki altın dolu bezi değiştirdiler. Ezdikleri domatesten muska çıkartırmış gibi yapan dolandırıcılar, "Teyze bak oğlunun düşmanını bulduk. Bu muskayı bozduk mu büyü kalmaz. Oğlunun huzuru da işi de düzelir" diyerek yaşlı kadını kandırdılar.

Dolandırıcılar, içindeki altınları aldıkları çantayı dua edip, üfleyip yaşlı kadına verdikten sonra, "Sen bunu bir gün boyunca sakla, sakın açma. Yarın da bizim mevlidimiz var. Davetlimizsin camiye gel" diyerek evden ayrıldılar. Kadınların ardından altınları kasaya koymak isteyen yaşlı kadın, altınların yerinde olmadığını görünce durumu alt katta oturan torunlarına haber verdi. Yaşlı kadın, "Ben böyle yapmazdım. Kendi ellerimle altınları kasadan çıkarıp verdim. Muskayı görünce aklım başımdan gitti" diye konuştu.
Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 14:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?