3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Büyü bozma bahanesiyle dolandırıldı

Adana'da dolandırıcı 2 kadın, büyü bozma bahanesiyle 5 aylık gelinin 8 bin YTL değerindeki düğün takılarını alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre olay, Koza Mahallesi 1626. Sokak 8 numaralı evde meydana geldi. 5 ay önce evlenen Songül Yeşilyaprak ile akrabası 30 yaşındaki Gerek Çiçekdağ çay içip sohbet ettikleri sırada kapı zillerine basan 2 kadın, su içme bahanesiyle yardım istedi.

Daha önceden sokakta oynayan çocuklardan evde oturanlar hakkında bilgi toplayan kimliği belirsiz kadınlar, Songül Yeşilyaprak'ın karşı çıkmasına rağmen Çiçekdağ'ın "Tanrı misafiri sevaptır, bir su verip çay ikram etmekle bir şey olmaz" demesi üzerine içeri alındı.

Eve girip, "Sen yeni evlenmişsin, adın Songül" diyerek sokaktan edindikleri bilgileri genç kadının yüzüne söyleyen dolandırıcılar, "Kocanla sana büyü yapmışlar, bozmamız gerek. Yoksa fazla sürmez ayrılırsınız. Biz seni çok sevdik, bu büyüyü bozacağız" dedi. Genç kadından bütün takılarını isteyen dolandırıcılar, yüz havlusunun arasına sarıp yatak odasına saklamasını ve kapıyı kilitlemesini söyledi.

İstenileni yaptıktan sonra çay hazırlamak için mutfağa giren Songül Yeşilyaprak, geri döndüğünde ise misafirlerini ve Gerek Çiçekdağ'ı bulamadı. Sokağa çıkıp, akrabasının yerden taş topladığını gören Yeşilyaprak, durumdan şüphelenerek kontrol ettiğinde altınların yerinde olmadığını fark etti. Görgü tanıklarından lüks bir otomobile binen dolandırıcıların hızla uzaklaştığını öğrenen Songül Yeşilyaprak, durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekiplerine, "Ben içeride çay hazırlarken yengeme büyünün bozulması için 40 taş toplaması gerektiğini söyleyip evden çıkmasını sağlamışlar. Benim de mutfakta olmamı fırsat bilerek, altınları sakladığım yerden alıp siyah lüks bir otomobile binerek uzaklaşmışlar" dedi. Fal ve büyü bozma bahanesiyle gelen kadınların eve alınmamasını söyleyen polis, "Kesinlikle bu tip insanları evlerinize almayın. İyi konuştukları için basitçe ikna ediyorlar. Böyle zile basıp, su içmek isteyenleri almayın, zorlarlarsa 155'i arayıp yardım isteyin" uyarısında bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 09:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?