5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Büyük mitinge davet yürüyüşü

Özelleştirme kapsamındaki TEKEL Adana Sigara Fabrikası çalışanları, 3 Nisan’da yapacakları mitinge vatandaşların da desteğini almak için ana caddelerde yürüyüş yaparak, hükümet aleyhine sloganlar attı.

İsmet İnönü Parkı’nda bugün öğle vakti yapılacak eylem için üzerlerinde "TEKEL özelleştirilemez", "TEKEL vatandır, vatan satılmaz" yazılı mavi yelek giyerek ellerinde bayraklar ve dev Atatürk posteri taşıyarak yürüyen işçiler, vatandaşlara da "Haydi mitinge" yazılı bildiri dağıttı.

İnönü Parkı’nda toplanan kalabalığa Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB adına ortak bir açıklama yapan Tekgıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Şube Başkanı ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Gürsel Diliçıkık, mevcut siyasi iktidarın IMF programlarıyla yoksulluğu ve işsizliği körüklediğini, bugün ülkede 4 milyon insanın işsiz, 5 milyon insanın da kaçak çalıştırıldığını, sosyal güvencelerinin bulunmadığını öne sürdü.

7 milyon insanın ayda 90 milyon liranın altında bir gelirle geçinmeye çalışırken, en zengin ile en yoksul arasında gelir dağılımındaki farkın 13 kata çıktığını söyleyen Başkan Gürsel Diliçıkık, "Belirtilen bu işsizlik rakamlarına rağmen istihdam yaratıcı yatırımlara ayrılan pay son 15 yılda 5 kat azalmıştır. Mevcut siyasi iktidarın icraat dönemine tekabül eden 1.5 yıl içinde 139 bin 500 küçük esnaf kepenk kapatmıştır. 10 yıl öncesine kadar tarımda dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye, bugün hububat, bakliyat, narenciye ithalatçısı olmuştur. Çiftçinin durumu perişan bir vaziyette olup, 800 bin çiftçi borç batağına saplanmıştır. Çözüm, kaynakları faize değil, halka ve istihdama aktarmaktan, IMF programlarını çöpe atmak ve sosyal bir programda ısrar etmekten geçiyor" dedi.

Diliçıkık, Adanalılar’ı 3 Nisan 2005 Pazar günü saat 12.00’de Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde yapılacak "Birlikte Mücadele" mitingine davet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 15:51:55
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 13:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?