4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Büyük Sürmeli'de Yılmaz dönemi

BÜYÜK SÜRMELİ'DE M. NECMİ YILMAZ DÖNEMİ

Büyük Sürmeli Oteli'nde Mustafa İnan'dan boşalan Genel Müdür koltuğuna oturan M. Necmi Yılmaz, Suriye pastasından en büyük payı alabilmek için Adana'nın sıkı bir çalışma yapması gerektiğini söyledi.

Büyük Sürmeli Oteli'nin yeni Genel Müdürü M. Necmi Yılmaz, göreve başlaması nedeniyle basınla bir tanışma toplantısı yaptı. Yılmaz, toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı, yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oteli kapatmadan genel mekanları yenileyeceklerini belirten Yılmaz, işletmenin doluluk oranı ve karlılığını arttıracak çalışmalara ağırlık vereceklerini, bu kapsamda ilk etapta konaklama ücretlerini revize ettiklerini kaydetti.

Yılmaz, Adana'da çok sayıda 5 yıldızlı otel ihtiyacı olduğu yönündeki kanıya katılmadığını da ifade etti. Şehirde 5 yıldızlı otellerin yanı sıra yöresel kültürü yansıtacak butik oteller, 2, 3, 4 yıldızlı otellerin yapılması gerektiğini anlatan Yılmaz, "Adana'nın turizmde mesafe alabilmesi için ulaşım imkanlarını üst noktalara taşıması lazım. Gaziantep'in çok yakın olması Adana'nın bir dezavantajıdır. Bu sebeple Gaziantep'le rekabet edebilmesi, Suriye pastasından en büyük payı alabilmesi için organize olup ortak çalışmalar yapılması gerekmektedir. Çünkü Gaziantepliler bu konularla birbirlerine daha sıkı sarılıp, olayı sahipleniyorlar" dedi.

Oteldeki iç mekanlar kadar dışarısının da şehre gelen turistler için önem arz ettiğine dikkat çeken Yılmaz, "Müşteri otelin dışına çıkınca çok farklı bir ortamla karşılaşıyor. Bir tane ağaç, yeşillik, çimen, temizlik yok; işportacılar kaldırımı işgal etmiş. Bunları düzeltmek lazım" diye konuştu.

Dedeman, Antalya Topkapı Palace gibi otellerde 19 yıl boyunca genel müdürlük görevlerinde bulunduğunu anlatan M. Necmi Yılmaz, yaklaşık 8 aydan bu yana Akdeniz Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalıştığını, turizm konusunda da doktora çalışması yaptığını da sözlerine ekledi.

Bu arada, Genel Müdür M. Necmi Yılmaz, toplantıya katılan bazı gazetecilerin, yerel basına reklam ve tanıtım için bütçe ayırıp ayırmayacakları, otelde gece düzenleyen gazetelere kolaylık sağlanıp sağlanmayacağı, eski genel müdür gibi basınla ve kamuoyu ile bütünleşip bütünleşemeyeceği yönündeki soruları karşısında bocalayarak gergin anlar yaşadı.

BÜYÜK SÜRMELİ'DE M. NECMİ YILMAZ DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 11:41:05
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 11:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?