3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Büyükfırat büyük düşünüyor

Adana Milli Eğitim Müdürü Abdulgaffur Büyükfırat, il ve ilçelerde devletin yaptırmış olduğu okulların isim hakkını hayırsever vatandaşlara satacaklarını, buradan elde edilecek gelirle yeni okul ve derslikler yapacaklarını açıkladı.

Kısa süre önce Adana Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Abdulgaffur Büyükfırat, büyükşehir statüsündeki Adana'da eğitim sorunlarının çözümü için bir finansman projesi hazırladı.

Bu projede başta basın ve kamuoyu olmak üzere özellikle hayırsever vatandaşların desteğine ihtiyaç duyacaklarını ifade eden Büyükfırat, "Adana'da büyük bir potansiyel var. Biz bunu harekete geçirdiğimiz takdirde sorunlarımız asgariye inecek, okul ve derslik sıkıntısı kalmayacaktır" dedi.

Büyükfırat, projesinin kendi içinde sürekli finansman sağlayan sağlıklı bir döngü temeline dayandığını belirterek, "Adana'da devletin yaptırdığı isimsiz okulların isim haklarını satışa çıkaracağız. Buradan elden edilen gelirle yeni okullar yapacağız. Yapılacak okulların isim haklarını da satarak yeni okullar yaparak sistemin kendi içindeki bu döngüyle devamını sağlayarak finansman sorununa kalıcı ve sağlıklı bir çözüm bulmuş olacağız" diye konuştu.

Okul satın almaya gücü yetmeyen hayırseverlerin sınıf satın almasını önereceklerini kaydeden Büyükfırat, "Bayındırlık birim fiyatları ile sınıfın fiyatını çıkarıp hayırsevere satacağız. Adını, özgeçmişini sınıfın duvarına asacağız. Hem ismi, hatırası yaşamış olacak hem de eğitime katkısı olacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, Adana'da öncelikli hedefinin okul öncesi eğitim faaliyetlerini yaygınlaştırmak, okul ve derslik açıklarını kapatmak olduğunu vurguladı.
Adana'yı baraj gölü manzarası, nehir ve yeşillikleri ile çok güzel bir şehir olarak gördüğünü ifade eden Büyükfırat, bütün bu güzelliklerin Türkiye genelinde iyi tanınmadığını gözlediğini, bunun da tanıtım eksikliğinden kaynaklandığına inandığını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 10:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?