4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Büyükşehir adayları adliyelik oldu

MHP’li Durak, AKP’li Bilici hakkında hakaretten suç duyurusunda bulundu

5’inci kez seçilmek için MHP’den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AKP’li rakibi Mehmet Ali Bilici hakkında, ‘Basın yoluyla hakaret’ iddiası ile suç duyurusunda bulundu.

Avukatlarıyla birlikte adliyeye gelen Durak, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmadan önce gazetecilere açıklama yaptı. ‘Seçimi kaybedeceklerini anlayanların her türlü düzeysiz politikayı kendilerine ilke edindiğini’ öne süren Durak, “Adana’da siyaseti, seviyesiz hale getirdiler. Siyasi baskılar, hükümet baskısı, hiç bir ilde sıkıyönetim döneminde bile bu düzeyde olmamıştır. Gazete kapatmaya, TV susturmaya kadar işi götürdüler. Yürüyen metronun elektriğini kesmeye, şişe suyumuzun raporunu, ihracatımızı engellemeye kadar işi büyüttüler”4 dedi.

Son olarak paralı ilanlarla şahsına hakaret edildiğini öne süren Durak, şöyle konuştu:

“Özellikle AKP adayı Mehmet Ali Bilici’nin beni ve ailemi tanıdığı halde, gerçek dışı haberlerle gazeteleri donatması, Adana halkını yanlış bilinçlendirmeye çalışması bardağı taşıran son damladır. Bana hiç kimse yolsuzluk, gayri meşru iş yaptı diyemez. Ben dürüst, namuslu çalışan, 40 yılı aşkın Adanalıların huzurunda daire müdürlükleri, piyasada müteahhitlik dönemi, uzun süre belediye meclis üyeliği belediye başkanlığı yapmış kişiyim. Müteahhitlik dönemimde 2 yüksek mühendis kardeşimle 2 bin konut yapıp teslim etmişiz. Binlerce işçi çalıştırmışız, piyasada esnafla muhatap olmuşuz. Bir kişi çıkıp, bana, ‘kanunsuzluk, haksızlık, gayri meşru iş yaptın’ diyemez. Bana ‘yolsuzluk yaptı’ diyen 4 kişiyi bu adalet binası mahkum ettirdi. Sayın Mehmet Ali Bilici’yi de bu iddialarıyla mahkemeye vereceğim. Göreceksiniz paralel dava olduğu için, emsal dava var, hapis cezası ile cezalandırılacağına inanıyorum. Her gün büyük gazetelerde ilanlarla, insörtlerle kişilik hakkıma saldırı yapılmaktadır. Sayın Mehmet Ali Bilici siyasi ahlaktan yoksun bu demeçleriyle adliyede hukuk önünde hesap vermek zorundadır.”

Başkan Aytaç Durak, açıklamasının ardından avukatlarıyla birlikte Suçüstü Cumhuriyet Savcılığı’na geçerek, AKP adayı Mehmet Ali Bilici hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

DHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 12:01:10
Güncelleme :25 Mart 2009 Çarşamba 12:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özdemir IP: 88.254.244.xxx Tarih : 26.03.2009 09:20:39

aytaç durak bey tv kapatma olayını geç bunu herkes bılıyorkı sen o kanalı bılerek kapattırdın kendını adana halkına acındırmak ıcın kapattırdın.tv mı kapattılarda akp onumu kesmeye calısıoda falan fılan ayakları gec.rütük sana nezamandır frekansını degısır dıyor neden degıstırmıyorsun kapatılsın kı nasılsa secımden sonra actırırız degılmı.hıc kusura bakma büyükşehir sayın M.Ali BiliciNİN  SEYHAN:TURAN ÖZER İN   ÇUKUROVA:YILDIRAH ARIKAN IN sende artık adana halkını kandırıp aldıgın arsalara karpuz marul  eker ekmeğini cıkarırsın tabı buna sn Başbakanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN izin verirse .bence başbakanımızla ii geçinmeye bak yoksa sonun CEM UZAN gibi olacak haberin olsun seni barındırmazlar..........saygılar