3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Büyükşehir bayram tedbirlerini aldı

Ramazan Bayramı süresince vatandaşın mağdur olmaması için Adana Büyükşehir Belediyesi’ndeki tüm birimler hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Zabıta Daire Başkanlığı, Mezarlıklar Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü, Merkez Otogar Müdürlüğü, Otobüs İşletme Müdürlüğü ile ASKİ Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı süresince vatandaşın hizmetinde olacak.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerde alınan önlemler şöyle:

Zabıta Daire Başkanlığı: Müdürlüklere bağlık karakolların Ramazan Bayramı dolayısıyla çalışma saatleri: Merkez Karakolu, 24 saat aynı görevine devam edecek. Yüreğir Otogar Karakolu 08.00 - 20.00 saatleri arasında görev yapacak. Merkez Otogar Karakolu, Ramazan Bayramı süresince 24 saat çalışmalarına devam edecek. Arife ve Ramazan Bayramı boyunca, belediyeye bağlı mezarlıklarda zabıta ekiplerimce gerekli tedbirler alınarak vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret etmeleri sağlanacak.

Mezarlıklar Müdürlüğü: Ramazan Bayramı süresince müdürlüğe bağlı bulunan mezarlıklarda bayram dolayısıyla gerekli tedbirler alınmış olup, tüm mezarlıklarda yeteri kadar gerekli personelin bulundurulması sağlandı..

İtfaiye Daire Başkanlığı: Ramazan Bayramı süresince Merkez, Taşköprü, Güzelyalı, Şakirpaşa, Barbaros, Kürkçüler ve Karaisalı itfaiye şubelerinde 12 arozöz, 3 adet merdivenli, 1 adet kurtarma aracı, 1 adet ambulans, 3 adet pikap, 2 adet minibüs ve 1 adet hizmet aracının bakımları yapılarak, hizmete hazır bulundurulmasının yanında personel izinleri kaldırılarak 24 saat kesintisiz olarak görevi hazır halde tutulacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğü: Yetki ve sorumluluk alanlarında olan yerler piknik ve mesire alanları, otogar ve hal bayram boyunca 24 saat temizlenecek. Ayrıca ilçe belediyelerine temizlik konusunda her türlü yardımda bulunacak.

Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü: Ramazan Bayramı 1. 2. günü halden satış yapılmayacak, ancak ürün girişi devam edecek. Bayramın 3. günü halde normal çalışma düzenine geçilecek.

Merkez Otogar Müdürlüğü: Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Merkez Otogar ve Yüreğir Otogarında yaşanacak yoğunluk için gerekli önlemler alınacak, şehirlerarası otobüslerin sefer sayıları arttırılarak vatandaşların seyahatlerini huzur içinde yapmaları sağlanacak. Bayram süresince; Otogar Polis Noktası, Zabıta Karakol Amirliği, Özel Güvenlik birimi sürekli görev yapacak. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak denetim ve kontrol çalışmaları sıklaştırılacak.

Otobüs İşletme Müdürlüğü: Arife günü ve bayramın 1. günü vatandaşların mezarlık ziyaretlerini yapabilmeleri için Asri, Buruk, Kabasakal, Akkapı ve Küçükoba mezarlıklarına ek seferler konulacak. Bayram süresince Belediye otobüsleri şehir içi beldelere düzenli olarak çalışmaya devam edecek. Ayrıca diğer toplu taşıma araçlarının da hizmetleri aksatmadan yürütülmesi için kontrol denetimler sürdürülecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü: Kanalizasyon ve su arızaları ihbarları anında değerlendirilecek.

Müdürlük irtibat telefonları:

İtfaiye Daire Başkanlığı: 110 - 328 44 09
Zabıta Daire Başkanlığı: 454 38 81
Temizlik İşleri Müdürlüğü: 429 59 47- 429 77 81
Otobüs İşletme Müdürlüğü: 322 02 62- 322 02 63
Merkez Otogar Müdürlüğü: 428 20 47
Mezarlıklar Müdürlüğü: 321 57 97
Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü: 428 44 44- 428 45 45
ASKİ Genel Müdürlüğü Arıza: 185-453 31 66-453 51 16

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 16:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?