4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Büyükşehir bayrama hazır

Ramazan Bayramı süresince vatandaşların mağdur olmaması için Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin görev başında olacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada; Zabıta Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü, Merkez Otogar Müdürlüğü, Mezarlıklar Müdürlüğü, Otobüs İşletme Müdürlüğü ile ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Ramazan Bayramı süresince 24 saat görev başında olacağını ifade edildi.

Basın Bürosu açıklamasında Ramazan Bayramı süresince birimlerin yapacağı görevler şöyle sıralandı:

ZABITA DAİRE BAŞKANLIĞI

Müdürlüklere bağlı karakolların Ramazan Bayramı dolayısıyla çalışma saatleri: Merkez Karakolu, 24 saat aynı görevine devam edecektir. Yüreğir Otogar Karakolu 08.00-20.00 saatleri arasında görev yapacaktır. Merkez Otogar Karakolu, Ramazan Bayramı süresince 24 saat çalışmalarına devam edecektir. Arife ve Ramazan Bayramı boyunca, Belediyeye bağlı mezarlıklarda zabıta ekiplerince gerekli tedbirler alınarak vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret etmeleri sağlanacak.

MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ

Seyyar satıcılar, dilenciler ve su dağıtıcılarının mezarlık içerisine girişleri önlenecek. Trafik sıkışıklığına meydan vermemek için özürlü, yaşlı ve hastaları taşıyan araçlar dışındakilerin mezarlık içerisine girmelerine engel olunacak. Vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak için mezarlıklarda yeterli sayıda emniyet, zabıta ve özel güvenlik elemanı görevlendirilecek. Herhangi bir yangın ve kaza durumunda, anında müdahale edilmesi için İtfaiyeye bağlı ekiplere bildirilecek. Sahte hoca operasyonu yapılarak Kuran-ı Kerim ve dua okumasını bilmeyenler mezarlık dışına çıkarılacak. Herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda Hızır Servise bildirilerek acil müdahale yapılması sağlanacak.

İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI

İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 5 itfaiye istasyonu ve 208 personelle 24 saat görev esasına dayalı çalışacak. Bayram nedeniyle personellerin izinleri kaldırılırken, araç ve gereçlerin bakımı yapılarak, gerekli tedbirler alındı.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Yetki ve sorumluluk alanlarında olan yerler piknik ve mesire alanları, otogar ve hal bayram boyunca 24 saat temizlenecek. Ayrıca ilçe belediyelerine temizlik konusunda her türlü yardımda bulunulacak

VEDAT DALOKAY HAL MÜDÜRLÜĞÜ

Ramazan Bayramının 1 ve 2. günü halden satış yapılmayacak, ancak ürün girişi devam edecek. Bayramın 3. günü halde normal çalışma düzenine geçilecek.

MERKEZ OTOGAR MÜDÜRLÜĞÜ

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Merkez Otogar ve Yüreğir Otogarında yaşanacak yoğunluk için gerekli önlemler alınacak, şehirlerarası otobüslerin sefer sayıları arttırılarak vatandaşlarımızın seyahatlerini huzur içinde yapmaları sağlanacak. Bayram süresince; Otogar Polis Noktası, Zabıta Karakol Amirliği, Özel Güvenlik birimi sürekli görev yapacak. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak denetim ve kontrol çalışmaları sıklaştırılacak.

OTOBÜS İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

Arife günü ve bayramın 1. günü vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini yapabilmeleri için Asri, Buruk, Kabasakal, Akkapı ve Küçükoba mezarlıklarına ek seferler konulacak. Arife günü ve bayram süresince seferler ücretsiz olacaktır. Bayram süresince belediye otobüsleri şehir içi beldelere düzenli olarak çalışmaya devam edecek. Ayrıca diğer toplu taşıma araçlarının da hizmetleri aksatmadan yürütmesi için kontrol denetimler sürdürülecek.

ASKİ. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Kanalizasyon ve su arızaları ihbarları anında değerlendirilecektir.

MÜDÜRLÜK İRTİBAT TELEFONLARI

İtfaiye Daire Başkanlığı : 110 - 328 44 09
Zabıta Daire Başkanlığı : 454 38 81
Temizlik İşleri Müdürlüğü : 429 59 47 - 429 77 81
Otobüs İşletme Müdürlüğü : 344 46 09 - 344 46 13
Merkez Otogar Müdürlüğü : 428 20 47
Mezarlıklar Müdürlüğü : 321 57 97
Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü : 428 44 44 - 428 45 45
Aski Genel Müdürlüğü Arıza : 185 - 453 31 66 - 453 51 16
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 15:44:04
Güncelleme :18 Eylül 2009 Cuma 15:51:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?