3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, metro güzergahında bulunan 125 bit pazarı esnafına belediye tarafından Vedat Dalokay Meyve Sebze Hali'nin güneyinde dükkan yapıldığını ve çok cüzi miktara satılacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Aytaç Durak başkanlığında 22 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Oturumda metro güzergahında bulunan ve 125 bit pazarını ilgilendiren arsa satışı ile ilgili müşterek komisyon raporu onaylanarak, bit pazarı esnafının mağdur olmasının önüne geçildi.

Başkan Durak 1. gündem maddesinin ardından yaptığı konuşmada, metro güzergahının bit pazarının tam üzerinden geçtiğinden dolayı, esnafın buradan kaldırıldığını ve belediyenin de esnafa tapulu dükkan sözü verdiğini hatırlattı. Durak, "Biz sözümüzü yerine getirdik. Arsa satışının onaylanmasıyla birlikte 125 bit pazarı esnafına Vedat Dalokay Meyve Sebze Hali'nin güneyinde belediyenin arsası üzerine bir kompleks yapıldı. Bu kompleksin içerisinde lokanta ve dükkan bulunmakta. Böylece biz bit pazarı esnafına verdiğimiz sözü tutarken hem esnaf kazanmış oldu, hem de çevrenin kötü görünümü kaybolmuş oldu. Bu dükkanlar esnafa çok cüzi bir miktara satılacak" diye konuştu.

Durak, konuşmasının ardından Seyhan Kaymakamlığı'ndaki bir toplantıya katılmak üzere ayrılırken yerine Mustafa Tuncel vekalet etti. Daha sonra 2009 yılı bütçeleri belirlendi. Buna göre Adana Büyükşehir Belediyesi 2009 yılı bütçesi 500 milyon YTL, Seyhan Belediyesi 140. 258. 556 milyon YTL, Yüreğir Belediyesi 65 milyon YTL, Karaisalı Belediyesi 3. 300. 000 milyon YTL ASKİ Genel Müdürlüğü bütçesi ise 195. 750 bin YTL olarak belirlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:24:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?