2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Büyükşehir Belediyesi bayrama hazır

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm birimlerin, Kurban Bayramı süresince vatandaşın mağdur olmaması için hazırlıklarını tamamladığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre; Zabıta Daire Başkanlığı, Mezarlıklar Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü, Merkez Otogar Müdürlüğü, Otobüs İşletme Müdürlüğü ile ASKİ Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince vatandaşın hizmetinde olacak.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerde alınan önlemler şöyle:

Zabıta Daire Başkanlığı: Merkez Karakolu, 24 saat aynı görevine devam edecek. Yüreğir Otogar Karakolu 08.00-20.00 saatleri arasında görev yapacak. Merkez Otogar Karakolu, bayram süresince 24 saat çalışmalarına devam edecek. Arife ve Kurban Bayramı boyunca, belediyeye bağlı mezarlıklarda zabıta ekiplerimce gerekli tedbirler alınarak, vatandaşların rahat bir şekilde ziyaret etmeleri sağlanacak.

Mezarlıklar Müdürlüğü: Seyyar satıcılar, dilenciler ve su dağıtıcılarının mezarlık içerisine girişleri önlenecek. Trafik sıkışıklığına meydan vermemek için özürlü, yaşlı ve hastaları taşıyan araçlar dışındakilerin mezarlık içerisine girmelerine engel olunacak. Vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak için mezarlıklarda yeterli sayıda emniyet, zabıta ve özel güvenlik elemanı görevlendirilecek. Herhangi bir yangın ve kaza durumunda anında müdahale edilmesi için itfaiyeye bağlı ekiplere bildirilecek. Sahte hoca operasyonu yapılarak Kuran-ı Kerim ve dua okumasını bilmeyenler mezarlık dışına çıkartılacak. Herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda 112 Acil Servis'e bildirilerek acil müdahale yapılması sağlanacak.

İtfaiye Daire Başkanlığı: 6 itfaiye istasyonu, 205 personel ile 24 saat görev esasına dayalı çalışacak.

Temizlik İşleri Müdürlüğü: Yetki ve sorumluluk alanlarında olan yerler piknik ve mesire alanları, otogar ve hal bayram boyunca 24 saat temizlenecek. Ayrıca, ilçe belediyelerine temizlik konusunda her türlü yardımda bulunacak.

Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü: Kurban Bayramı 1, 2 ve 3. günleri halden satış yapılmayacak, ancak ürün girişi devam edecek. Bayramın 4. günü halde normal çalışma düzenine geçilecek.

Merkez Otogar Müdürlüğü: Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Merkez Otogar ve Yüreğir Otogarı'nda yaşanacak yoğunluk için gerekli önlemler alınacak, şehirlerarası otobüslerin sefer sayıları artırılarak vatandaşların seyahatlerini huzur içinde yapmaları sağlanacak. Bayram süresince; Otogar Polis Noktası, Zabıta Karakol Amirliği, Özel Güvenlik Birimi sürekli görev yapacak. Ayrıca Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak denetim ve kontrol çalışmaları sıklaştırılacak.

Otobüs İşletme Müdürlüğü: Arife günü ve bayramın 1. günü vatandaşların mezarlık ziyaretlerini yapabilmeleri için Asri, Buruk, Kabasakal, Akkapı ve Küçükoba mezarlıklarına ek seferler konulacak. Bayram süresince belediye otobüsleri şehir içi beldelere düzenli olarak çalışmaya devam edecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü: Kanalizasyon ve su arızaları ihbarları anında değerlendirilecek.

İRTİBAT TELEFONLARI:

İtfaiye Daire Başkanlığı: 110 - 328 44 09
Zabıta Daire Başkanlığı: 454 38 81
Temizlik İşleri Müdürlüğü: 226 74 74
Otobüs İşletme Müdürlüğü: 322 02 62-322 02 63
Merkez Otogar Müdürlüğü: 428 20 47
Mezarlıklar Müdürlüğü: 321 57 97
Vedat Dalokay Hal Müdürlüğü: 428 44 44-428 45 45
ASKİ Genel Müdürlüğü Arıza: 185-453 31 66-453 51 16

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 11:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?