4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Büyükşehir yarışında MHP önde

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, MHP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında rakipleriyle arayı açmış durumda olduğunu söyledi.

Erdoğan, düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin seçim sürecinde yaşanması gereken bütün aşamaları başarıyla tamamladığını, kamuoyundan gelen tepkilerin de bu yönde olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Bizler MHP teşkilatı olarak, bu seçim sürecini demokrasiye azami ölçüde saygı göstererek ve meşruiyet içerisinde devam ettireceğiz. MHP bugüne kadar 'ele geçirme' düşüncesiyle hareket etmemiştir, bundan sonra da hareket etmeyecektir. MHP kadroları, Adana'ya hizmet etmek için bu hizmet yarışında vardır" dedi.

29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Adana'nın 15 ilçesi ile büyükşehire talip olduklarını vurgulayan Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz durum itibarı ile gerek kamuoyu yoklamaları gerekse vatandaşlardan gördüğümüz kadarıyla iddialı olduğumuzu söylüyoruz. Büyükşehirde makasın açıldığını görüyoruz. Bize güvenen insanlarla bütünleşmiş, hedefe inanmış vaziyette, farklı enstrümanlardan oluşmasına rağmen tek ses çıkaran bir orkestra gibi bu seçim sürecini tamamlamak üzereyiz. Meseleyi ciddiyet içerisinde, demokrasiden şaşmadan, meşruiyet içerisinde götürüyoruz. Biz bütün adaylara da başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Erdoğan, yerel seçimlerin bir genel seçim havasına sokulduğunu ifade ederek, bunun çok tehlikeli bir durum olduğunu kaydetti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çukurova ilçesini kazandığımızda o ilçeyi ben yönetmeyeceğim, MHP yönetmeyecek. Bizim partimizden aday olup seçilen belediye başkanı yönetecek. 'Ceketimi koysam kazanır', 'rüzgar var, kim olsa kazanır' anlayışı siyasi parti tabanı ve halkın tasvip etmediği bir anlayış. 'AKP kazanmasın, kim kazanırsa kazansın' anlayışı da bize göre doğru bir anlayış değil. Hangi aday diğerine göre üstünse o aday kazansın."

"BÜYÜKŞEHİRDE MAKAS AÇILDI, SEYHAN'DA PATLAMA YAPACAĞIZ"

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında rakipleriyle arayı açtığını belirterek, "Çukurova'da CHP ile MHP başa baş götürüyor yarışı. Ancak bizim bir avantajımız var. Oy oranı olarak daha gerilerden geldik. Bence yarışı her zaman arkadan gelen, hızını artıran kazanır. Sarıçam'da da MHP ve AKP başa baş. Burada da adayımızın yükselen bir trendi var. Yüreğir'de AKP'nin adayı ile yarışıyorduk, fakat şu anda Yüreğir'de MHP önde. İstekli, yönetmeyi arzu eden, Yüreğirliler tarafından tanınan bir adayımız var. Seyhan'da AKP adayının yüzde 40 kusürlerle başlayan oy oranı sürekli aşağı düşüyor. MHP ise oylarını yükseltiyor. Seyhan'ın dağınık bir yerleşime sahip olması itibarı ile kendisini saklayan bir yapısı var. Ancak MHP bu ilçede patlama yaparak, farklı siyasi partilerin oylarını da alacak. Bunlar benim iddiam. Sonucu da 29 Mart akşamı göreceğiz. MHP, kurulduğu, doğduğu yer olan Adana'da çok güçlü bir güneş olarak doğacak. Biz bunu hak ediyoruz" dedi.

"BAKANLAR DAHA ÖNCE NEREDEYDİ?"

Son günlerde bakanların birbiri ardına Adana'yı ziyaret ettiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Adana'ya iki güne bir bakanlarımız geliyor. Gördüğümüz kadarıyla hizmet yok. Kamuoyunun önüne çıkıp 'şu hizmeti getiriyoruz' diye paylaşmaktan ziyade Adana'da seçimin kendileri açısından negatif olması nedeniyle seçim çalışması için geliyorlar. Bu kadar bakan 7 yıldır gelseydi, Adana için kıymetli projeler yapabilirlerdi. Bugün geldiklerine göre gelme imkanları vardı. İki güne bir yapılan bu ziyaretleri israf olarak görüyoruz. Ne işsizliğe çare oluyorlar ne de yatırım açısından bir belirti yok. Sadece adaylara destek olmak için geliyorlar. Sayın bakanların Adana'ya bu ziyaretlerinde devlet imkanlarını kullanıp kullanmadıklarını açıklamalarında fayda var. Hizmet için gelmişlerse bizim de başımızın üzerinde yerleri var. Seçim çalışması için geliyorlarsa, devletin imkanlarıyla gelip gelmediklerini açıklamalılar."

Erdoğan, 22 Mart Pazar günü Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla İstasyon Meydanı'nda düzenleyecekleri mitinge partili-partisiz tüm Adanalıları beklediklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 15:38:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?