1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Büyükşehir'den çevre düzenlemesi

ADANA'DA PEYZAJ ÇALIŞMALARI

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çobandede Türbesi ile çevresinden sonra ulusal müsabakalara ev sahipliği yaparak Adana’nın tanıtımına katkı koyan Yelken ve Su Sporları Kulübü Derneği’nin çevresini yeniden dizayn ediyor.

Adana Yelken ve Su Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Toyan ve yönetim kurulu üyeleriyle biraraya gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kulübün kentin tanıtımında önemli görev üstlendiğini söyledi.

Çobandede Türbesi ile çevresindeki uygulamalarda küçük kanatlı hayvanların barınacağı “Kuş Vadisi”nin yanısıra, göletler, Niagara Şelalesi’nin minyatür örneği, kaktüs bahçesi, demo bahçesi, göçmen kuşlarını çekebilecek bitkilendirme, tam teşekküllü çocuk oyun grupları, minyatür futbol sahası ile seyir teraslarının yapıldığını hatırlatan Başkan Vekili Aldırmaz, Adana Yelken ve Su Sporları Kulübü Derneği’ni de aynı bütünlük içerisinde ele aldıklarını vurguladı.

Yelken Kulübü’nün de altyapısını güçlendirme çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Aldırmaz, “Ulusal müsabakalara ev sahipliği yaparak kentimizin tanıtımına katkı koyan bu güzide kulübünüze de yeni peyzaj uygulamaları ve teknik altyapı desteği vermekteyiz. Yelken Kulübü tesislerinin yanı sıra, o bölgedeki küçük teknelerin bağlandığı koyda da iyileştirmeler yapıyoruz. Müsabakalar için kentimize gelen sporcuların rahat bir ortamda yarış çıkartabilmeleri en büyük arzumuzdur” dedi.

Adana Yelken ve Su Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Toyan da, hizmetlerinden dolayı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti. Seyhan Baraj Gölü’nün, yelken sporu için Türkiye’nin en uygun göllerinden biri olduğunun altını çizen Toyan, “Kulübümüz bugüne kadar birçok ulusal müsabakalara ev sahipliği yaptı. Bireysel olarak yurt dışından sporcuları ağırladık. Uluslararası müsabakaların da Adana Seyhan Baraj Gölü’nde yapılabilmesi için iyileştirmelere ihtiyacımız vardı. Başkanımız Sayın Aldırmaz, bu konuda önümüzü açtı. Yönetim kurulu üyeleri olarak kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ADANA'DA PEYZAJ ÇALIŞMALARI
ADANA'DA PEYZAJ ÇALIŞMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 11:55:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 17:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?