4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Büyükşehir'den kat karşılığı ihalesi

Adana Büyükşehir Belediyesi, şehrin kuzeybatısında Karahan Köyü mevkiinde yapılacak 324 konutu kat karşılığı ihaleye vereceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, belediye iştiraki olan Yeni Adana İmar İnşaat tarafından yapımı devam eden 297 konutluk Karahan konutlarında incelemelerde bulundu. Başkan Durak, aynı mevkide Yeni Adana İmar İnşaat Şirketi tarafından ihale safhasında olan ve yapımına kısa sürede başlanacak 324 konutun kat karşılığı verilebileceğini açıkladı.

Yeni Adana İmar İnşaat şirketinin bugüne kadar Adana'da 15 bine yakın kaliteli ve ucuz konut yaparak vatandaşa teslim ettiğini hatırlatan Başkan Durak, bu bölgede Adana'ya değil tüm Türkiye'ye örnek bir kentleşme modeli uyguladıklarını kaydetti.

Konutlar yapılmadan, yol, otoban bağlantıları, alt geçit ve kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin tamamlandığına dikkat çeken Başkan Durak, "297 konutluk bölüm ihale yoluyla yapılarak kabası tamamlandı. Aynı mevkide 324 konut daha ihale aşamasında. Özel sektörde arsa sahibi, müteahhitlere işi nasıl veriyorsa biz de eğer anlaşabilirsek kat karşılığı yaptırabiliriz. Adanalı müteahhitlere sesleniyorum. Gelin 324 dairelik projemizi size teslim edelim. İnşaatları yapın. Siz de kazanın Adana'da kazansın" çağrısında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 10:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?