2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Buzağılar kayıt altına alınıyor

BUZAĞILAR KÜPELENEREK KAYIT ALTINA ALINIYOR

Tarım İl Müdürlüğü ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında “Sığır Cinsi Hayvanların Küpelenmesi ve Kayıt Altına Alınması Sözleşmesi” imzalandı.

Adana Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Tarım İl Müdürlüğü arasında 0-20 günlük buzağıların kümelenmesi ve kayıt altına alınması amacı ile 2011 yılı sonuna kadar geçerli olacak şekilde bir sözleşme imzalandığı bildirildi. Tufanbeyli, Aladağ, Saimbeyli, Feke ve Pozantı ilçelerinin sözleşme kapsamı dışında bulunduğu açıklandı.

Sözleşme kapsamında olup da buzağılarına küpe taktırmak için müracaat eden yetiştiricilerin, bundan böyle Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine başvurması gerektiği kaydedildi. Yetkililer, başvuru olmaksızın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin bütün köyleri bir program dahilinde ziyaret edeceğini, sözleşmesi bulunan serbest veteriner hekimlerin de isteğe bağlı olarak küpe takabileceklerini bildirdi.

Tufanbeyli, Aladağ, Saimbeyli, Feke ve Pozantı İlçelerinin Sözleşme kapsamı dışında olması nedeni ile bu İlçelerdeki buzağıların, yine İlçe Müdürlükleri tarafından küpeleneceği hatırlatıldı. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin köy ziyaret Programının http://www.adanatarim.gov.tr/HayvanSagligi.aspx internet adresinden yayımlanacağı, köy muhtarları ve yetiştiricilerin ziyaret günlerini buradan takip edebileceği duyuruldu.

Yeni uygulamaya göre, yetiştiricilerin yeni doğmuş buzağılarını öncelikle muhtara bildirerek isim listesi hazırlamaları ve de bu konuda Damızlık Birliği elemanlarına yardımcı olmaları gerektiği ifade edildi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, 0-20 günlükten büyük hayvanların Türkvet Hayvan Kayıt Sistemine kaydının mümkün olmadığı için buzağıların ivedi olarak küpelenmesi önem arz ettiğini hatırlattı.

Uygulayıcıların yetiştiricilerden Küpe + Uygulama bedeli olarak 6 TL, İl Müdürlüğü Döner Sermaye Saymanlığına yatırılmak üzere de 1,50 TL pasaport ücreti alınacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 14:15:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 14:17:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?