4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çadırdan sinemaya...

Pamuk tarlalarında çalışan aileleriyle birlikte Çukurova’ya gelen çocuklar, Altın Koza Film Festivali kapsamında sinemaya gitti.

Elektriksiz, susuz, tuvaletsiz çadırlarda kalan çocuklar hayatlarında ilk kez sinema salonuna girdi.

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen Altın Koza’da üç yıldan beri ‘Çocuk Hakları’ tema olarak işleniyor. Festival kapsamında varoş çocuklarını sinemayla buluşturmak üzere ‘Okullar Sinemada, Sinema Okullarda’ projesi de yürütüldü. Koordinatör Yardımcısı Mehmet Emin Arıcı, festival görevlileri ve Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslerle, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen tarım işçilerinin kaldığı Karataş ilçesine gitti.

Karataş Halk Eğitim Merkezi’nin Sosyal Destek Merkezi görevlilerinin eşliğinde çadırları tek tek gezerek aileleri ikna eden ekip, daha sonra 200 çocukla beraber yola düştü. Çocuklar belediye otobüsüne binerken sinemaya gitmeyi çok isteyen ama çok küçük olduğu için götürülmeyen 3.5 yaşındaki Emine küstü!

Şanlıurfa, Diyarbakır ve Gaziantep yörelerinden sevdikleri türküleri söyleyerek bir saatlik yolculuğu daha da neşeli bir hale getiren çocuklar daha sonra Ariplex Cemalpaşa Sineması’nda ‘Küçük Kahraman’ adlı çocuk filmini izledi. Festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Büyük Jüri üyesi Meltem Cumbul, “Festivalin çocuk haklarını tema alması beni çok sevindirdi. Altın Koza, altın gibi bir konuyu işliyor” diye konuştu.

Radikal
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 15:41:46
Güncelleme :14 Haziran 2009 Pazar 15:44:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?