4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çağdaş kadın Cumhuriyetin teminatı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık, kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

8 Mart'ın; kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma şartlarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğuna dikkat çeken Barışık, Türk kadınının, eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendikleri görevleri başarıyla yerine getirerek, modern Türkiye'nin simgesi ve Cumhuriyet'in en büyük teminatı olduğunu söyledi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığına da işaret eden Barışık, şunları söyledi: "Türk kadını, Cumhuriyet döneminde eğitim ve öğretim alanında büyük başarılar elde etmiştir. Türk kadınının bu başarıları günümüzde de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Çağdaş kadın, modern Türkiye’nin simgesi, Cumhuriyetimizin teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan analarımız, bacılarımız hayatımızın yarısı, hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 11:59:46
Güncelleme :7 Mart 2009 Cumartesi 12:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?