29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Çalınan araçları 4 yıl sonra bulundu

Adana'da, 4 yıl önce emekli ikramiyesi ile aldıkları araçları evlerinin önünden çalınan Zübeyde-Mustafa Kuçin çifti umutlarını yitirdikleri anda, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin, "aracınızı bulduk" telefonuyla büyük bir mutluluk yaşadı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ile birlikte 7 ay boyunca Adana, Mersin, Gaziantep ve Şanlıurfa illerine kadar uzanan bir oto hırsızlık şebekesini adım adım takip eden Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 'Kontak' adlı operasyonda aralarında çıkar amaçlı organize suç örgütünün liderinin de aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda ele geçirilen 22 araçtan 13'ünün orijinal olduğu, diğerlerinin de chenge olduğu belirlendi. Zanlılardan 8'i tutuklanırken, polis değişik illerden topladığı çalıntı araçları Adana'ya getirerek sahiplerine ulaşmaya çalıştı. Bulunan araçlar arasında bulunan ve 4 yıl önce çalınıp Bursa'da satılan 01 ED 608 plakalı aracın Zübeyde-Mustafa Kuçin çiftine ait olduğunu belirledi.

Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki aracı polisten teslim alan Zübeyde-Mustafa Kuçin çifti, polis ekiplerine tek tek teşekkür etti. Çalınan aracı 4 yıl önce 12 bin YTL'ye aldıklarını belirten çift, "Aracı 4 ay bile kullanmadan çaldılar. Aradan 4 yıl geçti. Biz umudumuzu yitirmiştik ama polisimiz büyük bir başarıya imza ederek bizi mutlu etti" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 18:58:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?