3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çalıntı otomobil sayısı yükseliyor

Adana'da emniyet güçlerinin 7 ay önce başlattığı 'Şanzıman' operasyonu kapsamında ele geçirilen çalıntı otomobil sayısı 15'den 43'e çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin Adana ve çevre illerde değişik tarihlerde meydana gelen oto hırsızlık olaylarının aydınlatılması yönünde 7 ay önce başlattığı 'Şanzıman' adlı operasyonda çalıntı olduğu tespit edilen toplam 43 otomobil ele geçirildi.

Ele geçirilen araçların çoğunluğunun 'Change' olduğu bildirildi. Polis ekipleri, oto sahiplerinin tespiti için çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada aylardır süren operasyon kapsamında bugüne kadar yakalanarak adliyeye sevk edilen şebeke üyelerinin, trafik kazaları sonucu ağır hasar alan otoların ruhsat belgelerindeki motor ve şase seri numaralarının çalıntı otoların motor ve şaselerine işlediği, bu çalıntı araçları da vatandaşlara sattıkları tespit edildi.

Çete üyelerinin, bazı çalıntı otoların parçalarını da ikinci el piyasasına sürdükleri bildirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve ilçelerinde yapılan operasyonda, 14 adet çeşitli markalarda oto beyni, 15 adet çeşitli markalarda otolara ait kontak anahtarı, 42 adet çeşitli marka otolara ait motor etiketi, 131AF10378563 ibaresi yazılı 07 NS 986 plakalı otoya ait podye, 9 adet çeşitli markalarda otolara ait motorlu araç tescil ve trafik belgeleri ile iki çift oto tescil plakası ele geçirilmiş gözaltına alınan 18 kişiden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 17:08:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?