4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çalışmalar hakkında bilgi aldı

Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, Adana Orman Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri ve Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara’nın da bulunduğu toplantıda konuşan Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, 2009 yılı çalışmaları hakkında Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’ye bilgi verdi. 2004 yılından bu yana sürdürülen ormanların rehabilitasyonu çalışmalarında 27 orman bölge müdürlüğü içerisinde programının üzerinde gerçekleşme yapan en başarılı bölge müdürlüğü olduklarını belirten Yılmaz, "5 yıl içerisinde 61 bin hektar alanda rehabilitasyon çalışması yaptık, bunun 18 bin hektarını 2008 yılı içerisinde gerçekleştirdik. 2009'daki hedefimiz 20 bin hektar alan" dedi.

Bu yıl, sedirde bol tohum yılı olması nedeniyle sedir sahalarındaki hazırlıkların yoğun bir şekilde devam ettiğini kaydeden Yılmaz, büyük bölümünü defne, harnup gibi orman köylülerine gelir getirici türlerle rehabilite edilen sahaların 5-10 yıl içerisinde ekonomik getirisinin milyon dolarlarla ifade edileceğini vurguladı.
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci de, 2004 yılından buyana 340 bin hektar alanda yapılan rehabilitasyon çalışmalarının 61 bin hektarını Adana Orman Bölge Müdürlüğü gerçekleştirdiğini belirterek, "Bu miktardaki bir alan bir işletme müdürlüğünün alanı demek. Bu azımsanacak bir rakam değil. Son 5 yılda Toroslarda sedir ormanlarımız arttı, bu artışın nedeni siz ormancıların azimli ve kararlı çalışmalarınızdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 12:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?