30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Çamlık alanı otel oluyor

Adana’da çevre yolu üzerindeki toplam 30 dönümlük “Çamlık Alanının” imara açılmasına dair meclis komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Pazartesi Meclis toplantısı 6 gündem maddesini görüşmek üzere toplandı. Oturumda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ‘4 tane çamı gitti gidiyor diye tüm Adana'nın ayağa kaldırıldığın’ söyledi. Durak, çamlıkta ağaçların yıkımı çoktan hak ettiğini belirterek, "Çamlık alan toplam 30 dönüm ancak bunun sadece 19 dönümü imara açılacak ve bu alandaki çamlar yıkılacak. Diğer 10 dönümdeki çamlar kalacak. Biz 19 dönüm alandaki çamları yıkacağız ancak 178 dönümlük araziyi yeşil alan yapacağız. Seyhan Nehri kenarında bulunan Galleria ve Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu yıkılıp yerlerine yeşil alan yapılacak. Ayrıca Kültür ve Tabi Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu'na başvurarak Regülatör Köprü'den Eski Baraj arasındaki yerin kültür varlığı olarak kabul edilmesini isteyeceğiz. Böylece bundan sonra kimse bu alana bir tuvalet bile yapamayacak" dedi.
Daha sonra gündemin 2. maddesindeki bulunan uzun süredir kamuoyunda tartışmalara neden olan 30 dönümlük Çamlık Alanının imara açılması ve otel yapılması karara bağlandı.

Meclis oturumunda belediyeden ev almak için başvuran ancak mağdur edilen 11 bin vatandaşın da mağduriyetini giderecek karar alındı. Başkan Durak, bu konuda da yaptığı konuşmada, 1984-89 yılları arasında konut sahibi olabilmek için belediyeye başvuran, ancak sonraki yönetim tarafından Adana-Koop'a yönlendirilerek mağdur edilen, 11 bin Adanalı’nın paralarının bugünkü değerle ödeneceği müjdesini verdi.

Durak, "İlk başkanlık dönemimizde bize güvenen 19 bin dolayındaki vatandaş, konut sahibi olabilmek için para yatırdı. Bunlardan 4 bini konut sahibi oldu, 4 bin konutun da temelleri atılmıştı. Ancak, bizden sonraki yönetim, 'belediye konut yapmaz. Adana-Koop diye iyi bir kooperatif var" diyerek 11 bin vatandaşımızı oraya yönlendirdi. Hatta Adana-Koop'a gitmeyenlerin tapularını mahkeme kararıyla ellerinden aldılar. O dönemde para yatırıp da ev sahibi olanlara hayırlı olsun. Olamayanlara da yatırdığı paranın değeri döviz veya altınla yapılacak. Yatırdığı paraları bugünkü değerle belediyemiz tarafından 11 bin vatandaşımıza iade edilecek. Bu uygulamayı adaletli, eşit ve yiğitçe gerçekleştiriyoruz. Bu uygulamamız Adana-Koop tarafından mağdur edilen vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Mecliste ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü yanındaki araziye Yüreğir Belediyesi hizmet binası yapılması da kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 17:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayten IP: 88.254.233.xxx Tarih : 15.10.2007 23:26:34

Çok doğru bir karar o bölge için diyorum bu şekilde yararlanılması cok ıyı olacak.Adana da alışveriş merkezleri ve otellere ihtiyaç çok fazla