4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çanakkale Zaferi'nin 94. yılı

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Çanakkale Savaşları'nın sadece Türk ulusunun kaderini belirlemekle kalmadığını, dünya siyasi tarihinde de önemli değişimlere neden olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin 94. yıldönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Durak, Çanakkale Zaferi’nin yıkılan bir imparatorlukla birlikte bütün ümitlerini kaybetmiş mazlum Türk milletinin yeniden dirilişi ve şahlanışı olduğunu anlattı.

Durak, yayınladığı mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi:

“Çanakkale boğazında cereyan eden deniz savaşlarıyla Gelibolu Yarımadası'nda yapılan kara savaşları, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını oluşturan birer destandır. Çanakkale Zaferi’ni, yüce Türk milletine daha sonraları yönettiği şanlı Kurtuluş Savaşı'yla efsaneleşecek olan Atatürk armağan etmiştir. Onun askeri dehasıyla yönetilen Çanakkale isyanı, Türk bağımsızlık savaşının asil temelini oluşturmuştur. Çanakkale Savaşları sadece Türk ulusunun kaderini belirlemekle kalmayıp, dünya siyasi tarihinde de önemli değişimlere neden olmuştur.
Çanakkale Zaferi bir destandır. Bize bu destanı armağan eden Büyük Atatürkümüze, kanla ve imanla yazdıkları bu destan için soylu ecdadımıza, yüreklerimizdeki ebedi yerlerini alan aziz şehitlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 17:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?