4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

CANEV binasını hibe etti

Türkiye Can Çocukları Eğitim Koruma ve Yaşam Vakfı (CANEV) imzalanan protokolle kendisine ait olan 2 katlı binayı sosyal hizmetler il müdürlüğüne hibe etti.

Adana Valiliği toplantı salonunda Adana Valiliği, Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Türkiye Can Çocukları Eğitim Koroma ve Yaşam Vakfı arasında protokol imzalandı.

Adana Valisi İlhan Atış, imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, özellikle annesiz ve babasız çocuklar için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Atış, zihinsel engelli çocukların ve gençlerin eğitimin daha da önemli olduğunu belirterek, "Vakıf bize iki katıl bina hibe ederek çok önemli bir yardımda bulunmuştur. Bina sosyal hizmetler tarafından zihinsel engelliler bakım ve rehabilitasyon merkezi olarak kullanılacak. Hayırseverlerin bu tür destekleri beni çok mutlu ediyor" dedi.

Vakıf Genel Başkanı Aydın Görgün ise zihinsel ailelerle birlikte önce dernek kurduklarını daha sonra ise vakıf kurduklarını anlatarak, "Vakıf kurulduktan sonra adına Canev dediğimiz zihinsel çocukların eğitildiği iki katlı bina yaptık. Bu binanın zemin katında çocuklara eğitim verilirken, ikinci katı yatakhane olarak kullanıldı. Burada çocukların takı, tasarım ve galoş atölyesi bulunmakta. Çocuklar burada el becerilerini geliştirmekteydi" diye konuştu.

Görgün, Vali Atış'ın bir ziyaretinde kendisine vakıf binasının kendilerine verilmesini istemesi üzerine binayı sosyal hizmetler müdürlüğü ile ortak kullanmak üzere hibe ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 19:52:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?