29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Canlı bomba adliyeye sevk edildi

Adana'da plastik patlayıcılarla yakalanan ve intihar saldırısı düzenlemeye hazırlandığı belirlenen kadın ve bu kadına yardım ettiği ileri sürülen 3 kişi adliyeye sevk edildi

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesinin Dadaloğlu Mahallesi kavşağında, 23 Mayıs Çarşamba günü düzenlenen operasyonda E.K. (31) adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalanan kadının gerçek kimliğinin A.A. olduğu belirlendi.

Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan A.A'yı, Adana'ya getirdiği belirlenen ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yakalanan A.B, bu kadını Adana'daki evlerinde barındırdıkları ileri sürülen kadın H.E. ile R.Ş. de Adliyeye sevk edildi.

“Canlı bomba” olduğu ve intihar saldırısı düzenlemeye hazırlandığı tespit edilen kadın ve ona destek oldukları ileri sürülen 3 kişi, Adli Tıp Kurumundan alınan sağlık raporlarının ardından adliyeye götürülürken, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktılar.

BİR KİŞİ DAHA ARANIYOR

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, terör örgütü PKK mensubu olduğu ve Irak'ın kuzeyindeki kamplarda eğitim gördükten sonra Şanlıurfa kırsalında faaliyette bulunduğu belirlenen A.A'nın çantasında yakalanan patlayıcıları temin eden 50-55 yaşlarındaki bir kişinin ise arandığını belirttiler.

Adana'da 23 Mayıs 2007 Çarşamba günü düzenlenen operasyonda, A.A, 11.3 kilogram ağırlığında plastik patlayıcı, 12 elektrikli fünye, 2 savunma tipi el bombası, pil, ampul ve kablolar, düzeneği çalıştırmak için kullanılan anahtar ile yakalanmıştı.


AA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 14:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra ocekop IP: 85.104.195.xxx Tarih : 28.05.2007 00:53:29
Bu İğrenç yaratıklar Adana - İstanbul -Ankara - İzmir gibi büyük şehirlerimizi kana bulayacaklardı !Ama başaramadılar neyseki! Türk Polisi Sağolsun!Ne Mutlu Türküm diyene