29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Canlı bombadan aşk mesajları

ADANA’da bir internet kafede eylem planlarını e-posta ile almak üzereyken yakalanan PKK’nın canlı bombası 28 yaşındaki Hatice Arat hakkında 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Susma hakkını kullanan kadın canlı bombanın eyleme gitmeden önce chat yaptığı sevgilisine, “Seninle bir gün görüşebilirsem unutulmaz anlar yaşatacağım sana'' mesajı çektiği belirlendi.


Terörle Mücadele ekipleri, Kuzey Irak’taki kamplarda askeri ve siyasi eğitim alarak Adana’ya canlı bomba eylemi gerçekleştirmek üzere bir kadın teröristin gönderildiği ihbarını aldı. Verilen eşkale uyan bir kadının elinde bebek çantasıyla birlikte geçen 12 Nisan’da Çakmak Caddesi yakınlarındaki bir internet kafeye girdiği belirlendi. Yapılan baskında ‘Mebruke Binici’ sahte kimliği taşıyan kadın canlı bomba Hatice Arat yakalandı. Arat’ın taşıdığı bebek çantasının içinde 9 kilo 750 gram patlayıcı madde, 2 el bombası ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme bulundu. Poliste sadece “Beni öldürün, konuşmayacağım'' diyen kadın canlı bomba Arat, Cumhuriyet Savcılığı ve tutuklandığı nöbetçi mahkemede de susma hakkını kullandı.

BEBEK ÇANTASIYLA EYLEM YAPACAKTI

Soruşturma sonunda Arat hakkında ‘PKK örgüt üyesi olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma, sahtecilik’ suçlarından Adana 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Savcılık iddianamesinde kadın canlı bombanın, eylemini kamufle etmek için bebek çantası, bebek kıyafetleri, güneş gözlüğü, sırt çantası ve modern giyim eşyaları aldığı belirtildi. Ayrıca, Arat’ın yakalanmadan önce sevgilisi ile chat yapıp, “Bir tanem seninle görüşemediğim için çok üzülüyorum. Seni çok özlüyorum. Ama bir tanem az kaldı. Seninle bir gün görüşebilsem en unutulmaz anları sana yaşatacağım. Durumum çok iyi. Tek özlemim sensin. Seni seviyorum. Özlemle kucaklar ve öpüyorum. Seni çok seven azizen'' diye yazdığına da iddianamede yer verildi.

13 YILDIR ÖRGÜTTE

Eylem öncesi dikkat çekmemek için kuaföre giderek saçlarını röfle yaptırıp, tırnaklarına oje sürdürüp, kot pantolon giyen Hatice Arat’ı annesi 43 yaşındaki Delal Arat’ın teşhis ettiği de iddianamede belirtildi. Anne Arat’ın, kızını gazetelerde çıkan fotoğrafından tanıdığını ve 13 yıl önce İstanbul’da otururken evden ayrıldığını ve bir daha haber alamadıklarını ve bulunması için de hiç bir yere başvurmadıklarını belirttiği kaydedildi.

CANLI BOMBA CANLI BOMBAYI TEŞHİS ETTİ

Mayıs ayında 11 kilo 300 gram A-4 plastik patlayıcı ve 2 el bombası ile eylem hazırlığındayken taksi içinde yakalanıp tutuklanan PKK’lı kadın canlı bomba Ayfer Ayçiçek hakkındaki soruşturma ise sürüyor. Canlı bomba Ayçiçek, 3 Temmuz’da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde örgüt üyelerine ait fotoğraflar üzerinde yaptırılan teşhiste Hatice Arat’ın Kandil Dağı’nda bulunan örgüt üyelerinden olduğunu teşhis ettiği de iddianamede yer aldı.

Neşet KARADAĞ/(DHA)/milliyet
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 13:24:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?