2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Canolar papazı soydu

Adana’da, tatil için Türkiye’ye gelen İtalyan uyruklu Guseppe Locatlli isimli bir papaz, kazağını değiştirmek için durduğu otobanda, Cono aşireti mensubu bir grup yankesici kadın tarafından gasp edildi. 6-7 kişi oldukları iddia edilen kadınlar, papazın önce torbadaki muzunu daha sonra pasaport içerisinde bulunan 2 bin Euro parasını alarak kayıplara karıştı.

Edinilen bilgiye göre, olay bu sabah saat 11.00 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi’nden geçen TEM Otoyolu’nun Ziraat Fakültesi portakal bahçeleri civarında yaşandı. AZ 519 EH plakalı özel aracıyla Mersin istikametinden Antakya’ya gitmekte olan Guseppe Locatlli (58), üzerindeki giysiyi değiştirmek üzere yolun sağında durdu. Bu esnada arabanın başına gelen kimliği belirsiz 20 yaşlarındaki bir kadın, sağ koltukta bulunan poşet içerisindeki muzu alıp kaçmaya başladı.

Muzun peşine giden Locatlli’nin etrafını bir anda 6-7 bayan sardı. Kadınlarla tartışmaya başlayan papaz, yaşanan kargaşa sırasında pasaportunu yere düşürdü. Pasaportu kapan yankesici kadınlar, içindeki parayı aldıktan sonra pasaportu atarak kaçtı. Portakal bahçesinde elbiselerini değiştiren zanlılar izlerini kaybettirdi.

 Güvenlik güçlerinden yardım isteyen Guseppe Locatlli için Adana polisi harekete geçti. Ekipler, daha önce de benzer olaylara karışan bir grup Cono aşireti mensubu kadını karakola getirerek mağdur papazla yüzleştirdi. Şüphelileri teşhis edemeyen Locatlli, tercüman aracılığıyla verdiği ifadesinde çaldırdığı parayı kiliseye yardım için götürdüğünü öne sürdü. Polis, yankesici kadınları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

adana
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adnan kayrın IP: 85.110.92.xxx Tarih : 14.10.2007 12:55:40

sağlık olsun ne diyelim ama büyük bir hata yapmışlar diyebiliriz böyle şeylere kesinlikle izin veerilmemelidir çünkü böyle insanların tek gayesi bizle diğer ülkeleri birbirine düşürmektir diyebilirim