2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Çatak, mezun olduğu fakülteye geldi

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, mezun olduğu Çukurova Üniversitesi'ne konuk oldu.

Çatak, Tıp Fakültesi öğrencilerine, Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmalarını anlattı.

Çatak, Tıp Fakültesi öğrencilerine yönelik yaptığı konuşmada, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olmaktan gurur duyduğunu, bu sıralarda çok iyi eğitim aldığını ifade etti. Öğrencilere Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmalarını anlatan Çatak, öğrencilere tüm hastane, sağlık birimi ve müdürlüğün açık olduğunu, her türlü desteği vermekten de mutluluk duyacağını belirtti.

Sağlık Müdürlüğü'nün tüm birimleri hakkında öğrencilere bilgi veren Çatak, "Çukurova Üniversitesi benim mezun olduğum yer. Adana'da başta üniversite olmak üzere tüm kurumlarla işbirliği içerisindeyiz" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Figen Doran ise, kendisinin de bu fakülteden mezun olduğunu, öğrenci olduğu sıralarda bugün dekan olarak görev yaptığını ifade ederek, dünya standartlarında tıp eğitimi verdiklerini gururla söylediğini belirtti.

Kahramanmaraş Tıp Fakültesi öğrencilerine de her türlü desteği verdiklerine dikkat çeken Doran, öğrencilerin her alanda uygulamalı ders gördüklerini; hastane, aile sağlığı merkezleri, Sağlık Müdürlüğü gibi sağlıkla ilgili her alanda uygulamalı eğitime ağırlık verildiğini kaydetti. Doran, Sağlık Müdürü Çağlar Çatak'ın da bu üniversiteden mezun olup Adana'da etkin bir görev yaptığının altını çizdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazilet Aksu da, fakülteye giren öğrencilerin kurum ziyaretlerini programlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Hedefimiz, öğrencilerin ziyaret ettikleri sağlık kurumlarının yapısı, işleyişi ve hizmetleri hakkında bilgi sahibi olmaları, bu kurumların hizmetleri ve bu kurumlardan nasıl yararlanacakları konusunda çevrelerini bilgilendirebilmeleridir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 10:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?