4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Çatak'a sahip çıktılar

Adana'da, Sağlık-Sen öncülüğündeki sivil toplum kuruluşları, İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak'ın görevinden alınarak, bir başka göreve atanmak istendiği iddiasıyla eylem yaptı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen Sağlık-Sen üyeleri, Sağlık Müdürlüğü çalışanları ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, "Çağlar Adana seninle" şeklinde slogan atarak, Çatak'a sahip çıktı.
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Recep Kurum, grup adına yaptığı açıklamada, sendika olarak, başarılı her bürokrata ve bu ülke için aşkla şevkle çalışan herkese sahip çıkacaklarının bilinmesini istediklerini ifade ederek, "Bu sahip çıkışımız, hizmetlerine ve beyefendi kişiliğinedir" dedi.

Bir şehrin kalkınması ve gelişmesi için çalışkan bürokratlara ihtiyaç olduğunun altını çizen Kurum, "Yaklaşık 3 yıl önce göreve gelen Dr. Çağlar Çatak, Adana'yı Türkiye'de öncü yapmıştır. Adana, Aile Hekimliği Projesi'ni en iyi uygulayan il olmuştur. Bugün çeşitli bahaneler öne sürülerek Dr. Çağlar Çatak'ın İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınıp, başka bir göreve verilmek istenmesini şiddetle protesto ediyoruz. İl Sağlık Müdürümüzün bu uygulamalarından kim, niçin rahatsız olmaktadır? Böyle başarılı bir bürokratın yenilmesine göz yummayı bekleyenler yanılmaktadır ve buradan soruyoruz; İl Sağlık Müdürü hangi çıkar çevrelerinin çıkarına dokunmuştur? Kim, niçin görevden alınmasını istemektedir? Boş yere kimse heveslenmesin. İl Sağlık Müdürümüz buradadır, görevinin başındadır. İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları olarak Sağlık Müdürümüzün yanındayız. Burada kalması için de her türlü mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini isteriz" diye konuştu. Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?