3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Çatalan içme suyu şişeye giriyor

Seyhan Baraj Gölü üzerinde bulunan bin 575 metre uzunluğundaki köprünün ayaklarından geçerek Adanalılara ulaşan Çatalan içme suyunun, ek tesis yapılarak damacana ve şişelerde halka satılacağı bildirildi.

Küresel ısınmayla birlikte su kaynaklarındaki yetersizlik birçok belediyeyi içme suyu temininde sıkıntıya sokarken, Adana Büyükşehir Belediyesi, kente içme suyu sağlayan Çatalan Barajı'nın suyunu şişeleyip satma kararı aldı.

Bu konuda ilk adımı atan belediye yönetimi, Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne ek bir ünite kuracak. Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), belediyenin bir başka şirketi olan Beldetaş ile işbirliği yaparak, günlük arıtılan 1 milyon 500 bin metreküp suyun bir kısmını farklı ebatlarda şişeleyip piyasaya "Çatalan" adıyla sunacak.

Meclis toplantısının ardından resim sergisini gezerken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Çatalan Barajı'ndan kente içme suyu temin ettiklerini ve Adana'da su sıkıntısı olmadığını belirterek, "Adana başta olmak üzere sahil bölgesi şişe suyu tüketiminin fazla olduğu bir bölge. Buralara iç bölgelerden şişelenmiş su getiriliyor. Hangi kebapçıya, börekçiye gitseniz farklı bir ilin kaynak suyunu masaya koyuyor. Biz günde 1 milyon 500 bin metreküp suyu arıtıyoruz. Bu suyun kalitesi kaynak suyu kalitesinde. Belediyenin şirketi, sermayesini 1 milyon YTL'den 2 milyon YTL'ye çıkararak ASKİ ile ortaklaşa suyu şişeleyip yurt içinde tüketime sunacak. Bu konuda iddialıyız" dedi.

Durak, özel sektörle rekabet bile edebileceklerini, suyu yurt içinde piyasaya sunduktan sonra Ortadoğu ve Arap ülkelerine de damacana şeklinde sunabileceklerine dikkat çekerek, "Şişelenmiş su piyasaya 'Çatalan' markasıyla sunulacak. Farklı ebatlarda ve fiyatı ise piyasaya göre daha cazip olacak. Çatalan İçme Suyu Arıtma Tesisleri'ne ek bir şişeleme ünitesi kurulmasıyla şişeleme işi yapılacak. Ev ve iş yerlerinde uygulanan fiyat tarifesinde bir değişiklik yapılmayacak."

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 15:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?